Kolmas erä oli kosmetiikkaa – Pelicans taituroi rökälevoiton kotijäällä

Pelicans on voittanut jääkiekon Liiga-ottelussa JYPin maalein 7-1.

Rudolf Cerveny (oik.) käynnisti Pelicansin maalikarkelot JYPiä vastaan. Kuva helmikuun Tappara-kotiottelusta. Katja Luoma
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

3. erä

Kolmannessa erässä ei enää voitosta pelattu, kun peli oli ratkennut jo aiemmin. Tulpan auki saatuaan Juuso Jämsen onnistui toistamiseenkin ja laukoi ylivoimalla 6-0-osuman ajassa 46.12.

Patrik Puistolan osuma mursi JYPin nollan ajassa 47.53. Loppulukemat 7-1 viimeisteli Pelicans-kippari Hannes Björninen, joka kirjasi paluuottelussaan messevät tehot 1+3.

Pelicansin pelit jatkuvat perjantaina, jolloin JYP vierailee Lahdessa uudemman kerran.

2. erä

Toisesta erästä tuli yksipuolinen rökitys. Vielä alussa Pelicans tuskaili maalinteon kanssa, kun Juuso Jämsenin taidokkaat mutta tehottomat esitykset saivat jatkoa. Tällä kertaa hyökkääjälupaus harhautteli itsensä tekopaikkaan ja pelasi JYP-vahti Niko Parkkisen ulos, mutta kovassa vauhdissa viimeistely-yritys meni puihin. Veto lähti lähes 90 asteen kulmassa poikittaissuuntaan ja lipui ohi tyhjänä ammottaneesta rysästä.

Hetkeä myöhemmin alkoi ropista. Hana aukesi, kun Frank Gymer heitti kiekon maalille, ja Rudolf Cervenyn tekemän maskin ansiosta Parkkinen hukkasi pelivälineen. Cerveny tuikkasi irtopalan läheltä sisään ajassa 24.22.

Sitten oli takalinjojen vuoro tulittaa. Julius Bergman pyssytti 2–0-osuman ajassa 26.36 ja Alex Lindroos näyttävästi ylähirren kautta 3–0 tasan puoli minuuttia myöhemmin.

Lopulta onnistui myös Juuso Jämsen. Uran ensimmäinen liigamaali syntyi hiukan onnekkaasti irtokiekosta maalin edustalla ylivoimapelissä. Osuma ei totisesti ollut näyte hänen taituruudestaan, mutta kaikki lasketaan.

Ilotulituksen kuorrutti toisen Pelicans-nuorukaisen Elias Vilénin 5–0-osuma. Ylivoimamaali syntyi erän viimeisellä minuutilla Miika Roineen ja Aleks Haatasen esityöstä.

1. erä

Maaliton avauserä oli pitkälti kotijoukkueen hallintaa. Siitä kertovat torjuntalukematkin. JYPin Niko Parkkinen joutui pysäyttämään kiekon 14 kertaa, kun Pelicansin Patrik Bartosak selvisi neljällä torjunnalla.

Pöytäkirjamerkintöjä alkoi sadella erän jälkipuoliskolla. JYPin Anttoni Honka, Pelicansin Miika Roine ja JYPin Antti Kalapudas ottivat jäähyt vuorotellen vajaan puolentoista minuutin sisään. Roineen jäähyn vuoksi Pelicansin ylivoimapeli jäi hajanaiseksi.

Vajaa minuutti ennen eräsummeria oli kotijoukkueen Rudolf Cervenyn vuoro saada passitus jäähyboksiin. JYPin ylivoima ei ainakaan toistaiseksi tuottanut tulosta, joten vieraat pääsevät aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Juttua päivitetty 2.3. kello 20.13 toisen ja 20.57 kolmannen erän tiedoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut