Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Krista Pärmäkoski hiihti kympillä 13:nneksi kuten yhdistelmäkilpailussa

Krista Pärmäkosken sijoitus vapaan hiihtotavan MM-kympillä oli 13:s. Hän hiihti samalle sijalle myös Oberstdorfin MM-kisojen ensimmäisessä startissaan 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

– Fiilis oli hyvä. Tuli myös hyvä, ehjä suoritus, eikä kalustossa ollut valittamista. Tänään se riitti tähän, Pärmäkoski tiivisti vapaan hiihtotavan kympin.

Ainutlaatuisen lämpimästä säästä seurasi pieniä ongelmia, vaikka rata oli suolattu. Rataa säästeltiin kilpailuun, eivätkä urheilijat päässeet hiihtämään sitä tavalliseen tapaan juuri ennen kilpailua.

Hiihtäjät olivat varovaisia reitin laskuissa, kun niiden kuntoon ei ollut tuoretta tuntumaa.

– Otin ensimmäisellä lenkillä laskut pikkuisen varmistellen. Toisella ne menivät tosi hyvin, Pärmäkoski kertoi.

– Laskut ja nousut olivat kuitenkin hyvässä kunnossa, kun ne oli suolattu.

Pärmäkoski hiihti kilpailun hiihtoasussa, jossa hihat ja lahkeet oli katkottu.

– Keli lämpeni kilpailun aikana. Lopulta auringossa taisi olla 30 astetta mittarissa. Seefeldissä (2019 MM-kisat) oli lämmintä, mutta näin lämmintä en ole ennen hiihdossa kokenut.

Näillä näkymin naisten 4x5 kilometrin viesti hiihdetään vielä lämpimässä säässä torstaina. Naisten viimeinen laji, perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin yhteislähtö kilpaillaan lauantaina mahdollisesti räntäsateessa.

– Toivottavasti vielä kaksi matkaa edessä, Pärmäkoski sanoi jatkosta, vaikka hänellä on takuupaikka molempiin kilpailuihin.

Mononen kaipasi lisäpuhtia nousuihin

Erot naisten kympillä kasvoivat melkoisiksi varsinkin kilpailun voittajaan Therese Johaugiin, joka voitti 12. maailmanmestaruutensa 54 sekunnin erolla.

Kymmenenneksi hiihtäneen Riitta-Liisa Roposen ero kärkeen oli 1.44 ja Pärmäkoskella 1.54. Laura Mononen oli 24:s vajaat kaksi ja puoli minuuttia kärjestä jääneenä.

Isot erot johtuivat raskaasta kelistä ja rankasta reitistä.

– Yritin parhaani. Parempaan en tänään pystynyt. Se riitti tänään tähän, Mononen totesi.

Mononen sai kilpailusta hieman ristiriitaisia viestejä. Kunto tuntuu kehittyvän hyvään suuntaan, mutta hän koki, ettei päässyt rankimmassa nousussa parhaaseen rytmiin.

– Tuntui, että jaksoin tehdä ihan tasaisesti töitä. Hiihto on menossa hyvään suuntaan, sillä alkupäivät tuntuivat täällä hankalilta, Mononen pohdiskeli.

– Ylämäessä olisi pitänyt pystyä tekemään enemmän töitä. Se harmittaa, koska se on minun vahvin osa-alue.

Neljäs viestipaikka lipesi vapaan kilpailussa Roposelle. Mononen toivoo, että hän pääsisi 30 kilometrin yhteislähtöön.

– Päätösmatka kiinnostaa, todella. En ole vielä päässyt arvokisoissa hiihtämään sitä matkaa perinteisellä.

Mononen on hiihtänyt pisimmän matkan kahdesti arvokisoissa, mutta vapaalla. Lahden 2017 MM-kisoissa hän oli 17:s ja Seefeldin 2019 kisoissa 18:s.