Kiinalaiset Gong Lijiaon johdolla Pajulahteen – Kiinan yleisurheilijat valmistautuvat liikuntakeskuksessa Tokion olympialaisiin

Naisten kuulantyönnön tuore maailmanmestari Gong Lijiao harjoittelee joulukuussa Pajulahdessa. Andrej Isakovic

Juha Hölttä

Liikuntakeskus Pajulahti ja Kiinan yleisurheiluliitto allekirjoittivat lauantaina yhteistyösopimuksen, joka tuo kiinalaiset yleisurheilijat Pajulahteen valmistautumaan ensi kesän Tokion olympialaisiin. Sopimusta on tarkoitus jatkaa Tokion kisojen jälkeen seuraavaksi olympiadiksi kohti Pariisin olympiakisoja.

Pajulahdessa on vuosien varrella käynyt lukuisia yksittäisiä tähtiurheilijoita valmistautumassa arvokisoihin. Kiinan yleisurheiluliiton pääsihteeri Hongchen Yu kävi kesällä tutustumassa olosuhteisiin ja ihastui Pajulahden harjoitusolojen lisäksi etenkin Suomen puhtaaseen ilmastoon ja luontoon.

Yksittäisistä urheilijoista MM-kuntoaan Pajulahdessa viimeisteli Kimmo Kinnusen johdolla Shiying Liu, joka Dohan kisoissa voitti naisten keihäänheiton hopeaa omalla ennätyksellään.

Pajulahden puolelta sopimuksen kävi Pekingissä allekirjoittamassa toimitusjohtaja Lasse Mikkelsson. Hän on tulevaan yhteistyöhön enemmän kuin tyytyväinen, ja monestakin syystä. Nyt esimerkiksi Pajulahdessa urheilevat suomalaiset pääsevät harjoittelemaan yhdessä maailman huippujen kanssa.

Kiina oli Dohan MM-kisoissa neljänneksi paras maa yhdeksällä mitalillaan.

Ensimmäiset kiinalaisten harjoitusryhmät tulevat Pajulahteen joulukuussa ja mukana on muun muassa kuulantyöntäjä Gong Lijiao, joka on kaksinkertainen olympiamitalisti ja kuusinkertainen MM-mitalisti. Hän voitti kultaa Dohassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut