Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tason noston kautta parempiin yksittäisiin tuloksiin – naisten mäkijoukkueen valmentaja etsii parempaa suuntaa suomalaisten hyppyihin

Naisten mäkimaajoukkueen valmentaja Ossi-Pekka Valta kehittää lajia kuin yksittäisen kilpailijan hyppyä. Ensin haetaan tason nostosta varmuutta ja yksittäiset huippuonnistumiset julistetaan tavoitteeksi vasta sen jälkeen.

Suunta on tärkein sekä kokonaisuudessa että yksittäisessä kilpailussa. Kilpailu alkaa rakentua harjoituksista, ja sen pitäisi huipentua karsintojen jälkeen kisahypyissä.

Oberstdorfin MM-kisoissa naiset kilpailevat seuraavaksi suurmäen (HS137) kilpailussa. Karsinta hypätään tiistaina ja kilpailu keskiviikkona.

– Harjoitusten kautta liikkeelle. Yritetään saada homma avautumaan hyvillä fiiliksillä, Valta kertoi ennen maanantain kolmea harjoituskierrosta.

– Yritetään saada toimintaan hyvä suunta ja sitä kautta hyvä kierre.

Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho sijoittuivat sunnuntain sekakilpailussa yhdeksänneksi Eetu Nousiaisen ja Niko Kytösahon kanssa. Naisten joukkuekilpailusta tuli sama sija, kun mukana olivat Susanna Forsström ja Julia Tervahartiala.

Normaalimäen kilpailussa Kykkänen oli 29:s, Rautionaho 31:s ja Forsström 34:s. Tervahartiala karsiutui eikä hyppää suurmäessä.

Tavoite olisi ulottuvilla

Kykkänen, Rautionaho ja Forsström ovat saavuttaneet maailmancupin pisteitä kuluvan ja viime kauden aikana, joten MM-tavoite on kolmikon ulottuvilla.

– Kaikilla on mahdollisuus 30 parhaan joukkoon, mikä asetettiin tavoitteeksi kaksi vuotta sitten. Tarkoitus on vakiinnuttaa se taso ja saada sitten sen ohessa parempia yksittäisiä sijoituksia, Valta kertoi.

Maina lajin kärjessä ovat Saksa, Norja ja Japani ylivoimaisilla resursseillaan. Myös Slovenia, Romania, Unkari ja Kiina panostavat merkittävästi naisten maajoukkuetoimintaan.

– Talven jälkeen tarkistetaan, miten toiminta järjestetään mahdollisimman tehokkaaksi, Valta kertoi suomalaisista jatkonäkymistä.

Ilmeisesti entisin taloudellisin mahdollisuuksin.