Lokomotiv ja KHL-tuomarit eivät ole mörköjä Jokerien Marko Anttilalle: "Keskitymme pelaamiseen"

Jokerien urakka jääkiekon KHL:ssä jatkuu keskiviikkona Jaroslavlissa, jossa vastassa läntisen konferenssin puolivälierissä on Lokomotiv. Kaikki ottelusarjan 4–7 peliä pelataan venäläiskaupungissa.

Jokerit päätti pelata kaikki pudotuspelit Venäjällä käytännön syistä ja terveyssyistä.

– Hyvillä mielin ollaan. Kyllä näitä pelejä aina odottaa kauden mittaan enemmän ja enemmän, Jokerien kapteeni Marko Anttila linjaa.

– Saatiin huilata viikonloppuna pari päivää. Nyt on virtaa, hienoa päästä vääntämään, hän jatkaa.

Piipahdus Pirkanmaalla

Tampereen kupeesta Lempäälästä Anttilat ovat asettuneet Helsinkiin ja asuvat Etelä-Haagassa. Jokerien osuus runkosarjassa päättyi torstaina, ja lauantaina ratkesi, saako se vastaansa Lokomotivin vai Moskovan-reissua edellyttävän Dinamon.

– Kävimme vapaapäivinä perheen kanssa mökillä Vesilahdessa. Myös kotikulmilla vieressä Lempäälässä. Tuloksia tuli seurattua teksti-tv:n puolelta, Anttila paljastaa.

Runkosarjassa Jokerit päihitti Lokomotivin kolmesti ja hävisi kerran. Voitoista kaksi tuli vieraissa. Pudotuspelivastustajaa alettiin käydä maanantaina joukkueen kanssa läpi.

– Meidän pitää olla kiekon kanssa hyviä ja rohkeita, niin saadaan varmasti paikkoja ratkaista pelejä.

Tuomarit ja tärkeä alivoimapeli

KHL:n tuomaritoiminnasta ja jäähyistä on riittänyt parran pärinää siitä lähtien, kun Jokerit aloitti liigassa 2014. Kuluvallakin kaudella Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki on syystäkin hämmästellyt Jokerien ylivoima- ja alivoimapelien määrän suhdetta.

– Meillä on ollut sääntönä se, että me pelaajat keskitymme pelaamiseen. Jätetään tuomareille kommentointi esimerkiksi minun tehtäväksi, Anttila kertoo.

– Totta kai sitä haluaisi enemmän yv:tä kuin av:tä, mutta aina se ei ole mahdollista.

Jokerien onneksi sen alivoimapeli on KHL:n eliittiä. Sen erikoistaitaja, liigan top-kolmeen arvioitu, on joukkueen piirissä lempinimeä "Stretsi" kantava Anttila erikoispitkällä mailallaan.

– Minulla on iso rooli siinä, nautin siitä. Arvostan, että saan siinä pelata ja touhuta, kehittää sitä, Anttila myhäilee.

– Av:ta on nyt vielä hiottu. Luottavaisin mielin mennään, av-pelin toimivuus ratkaisee pelin tulokseen aika paljon, kippari lisää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut