Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Pärmäkoski pyllähti, Joensuu sai varoituksen – Suomi hiipui mitalitaistelusta naisten pariviestissä

Avausosuutensa alussa kaatunut Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu ovat hiihtäneet seitsemänneksi pariviestin MM-finaalissa Saksassa. Kullan vei kahden vuoden takaista mestaruutta puolustanut Ruotsi ennen Sveitsiä ja Sloveniaa.

Pariviesti hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla. Mestarijoukkueessa hiihtivät Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling, jolle kulta oli Oberstdorfin kisojen toinen. Hän oli torstaina ykkönen henkilökohtaisessa sprinttikilpailussa.

Suomi jäi kärkivauhdista runsaat 24 sekuntia. Joensuu sai varoituksen ensimmäisen 1,2 kilometrin osuuden tapahtumista, kun tuomaristo katsoi hänen estäneen Saksan Sofie Krehliä.

Sveitsin hopeajoukkueessa hiihtivät Laurien van der Graaff ja Nadine Fähndrich, Slovenian pronssijoukkueessa Eva Urevc ja Anamarija Lampic.

Maastohiihdon menestykseen tottunut Norja jäi naisten finaalissa vasta kuudenneksi. Sen edelle ehtivät mitalimaiden lisäksi Venäjän hiihtoliiton joukkue ja Yhdysvallat.

Vapaalla hiihtotavalla pariviestin mitalit ovat olleet suomalaisten ulottumattomissa viime vuosien arvokisoissa. Edellisestä vapaalla hiihtotavalla saavutetusta Suomen pariviestimitalista on kahdeksan vuotta. Pärmäkoski ja Riikka Sarasoja-Lilja olivat pronssilla vuoden 2013 MM-hiihdoissa Val di Fiemmessä. Pärmäkoski hiihti silloin tyttönimellään Lähteenmäki.

Oberstdorfissa on hiihtämättä vielä miesten pariviestin finaali, jossa ovat mukana Ristomatti Hakola ja Joni Mäki.