Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Oberstdorfissa urheillaan kolmen lajin tiivis kilpailupäivä – yhdistetyssä joukkuekilpailu, hiihdossa pariviestit ja mäkihypyssä sekajoukkueiden kilpailu

Oberstdorfin MM-kilpailut jatkuvat tänään kaikissa kolmessa lajissa. Päivä alkaa yhdistetyn joukkuekilpailun mäkiosuudella kello 11 Suomen aikaa, ja urakka huipentuu 4x5 kilometrin hiihto-osuuteen kello 16.

Suomalaiset Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Perttu Reponen ja Otto Niittykoski valmistautuivat joukkuekilpailuun mitalitunnelmissa, mutta päävalmentaja Petter Kukkonen valitti Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n virkailijoille yhdistetyn hiihtoreitistä.

Suomalaisurheilijoiden gps todisti esimerkiksi kympin kilpailun todelliseksi pituudeksi noin 8,8 kilometriä. Joukkuekilpailussa pitäisi hiihtää 20 kilometriä, mutta todellinen matka on 17,5 kilometrin luokkaa.

– Reitti oli henkilökohtaisessa kilpailussa mielestämme liian lyhyt, mutta FIS ei tietenkään pidä asiaa ongelmana, Kukkonen sanoi joukkuekilpailun ennakkotilaisuudessa lauantaina.

– FIS:n mukaan reitti on mitattu ja täysin oikein, Kukkonen jatkoi.

Suomalaiset ovat vahvoja hiihtäjiä, ja joukkue kärsii ratkaisusta.

Hirvonen teipataan hiihtokuntoon

Joukkue vahvistui Hirvosella, kun sitkeä rannevamma on saatu vihdoin kuriin.

– Olen kunnossa ja on kiva päästä kilpailemaan, Hirvonen kertoi.

– Ranne on parantunut päivä päivältä. Olen hiihtänyt, eikä käsi ole ärtynyt. Ranteeseen laitetaan tukeva teippaus, mutta sitä ei huomaa käytännössä eikä se vaikuta suorituksen.

Päävalmentaja Petter Kukkonen toivoi joukkueen jäseniltä nousevaa trendiä. Onnistuneella suorituksella hän laski Suomen pystyvän sijoille 5–6.

Finaalipaikat hiihtäjien kiikareissa

Maastohiihdon pariviestissä suomalaiset aikovat kammeta tiensä kymmenen joukkueen finaaleihin. Kello 12 Suomen aikaa alkavissa alkuerissä naisten viestikaksikko on Krista Pärmäkoski–Jasmi Joensuu ja miesten kaksikko Ristomatti Hakola–Joni Mäki.

Pärmäkosken halukkuus hiihtää pariviestissä kulminoituu ohueen mitalisaumaan. Hän on yltänyt lajissa jo kerran yllätysmitaliin, sillä yhdessä Riikka Sarasoja-Liljan kanssa hän pelasti vuoden 2013 MM-hiihdot Val di Fiemmessä mitalittomuudelta.

– Tämä on herkkä laji. Jos sauva katkeaa väärässä paikassa, niin tipahtaa, mutta jos on onnea, tämä voi päättyä hyvin, Pärmäkoski ennakoi.

Ensimmäisissä MM-kisoissa kilpaileva Joensuu aikoo pitää ladulla puolensa eikä anna vastustajille ilmaisia ajolinjoja.

– Pitää olla riittävän röyhkeä. Tässä on monta pientä asiaa, joiden pitää onnistua, Joensuu sanoi.

Mäki viihtyy ankkurina

Oberstdorfissa pariviestin alkuerissä kymmenen joukkueen finaaliin yltää kahden alkuerän neljä parasta ja kaksi joukkuetta ajan perusteella.

– Jos keli muuttuu erien välissä, on hyvä, että molemmista eristä menee enemmän joukkueita finaaliin. Jos on lämmintä, jälkimmäisessä erässä voi olla hitaampaa, Hakola ennakoi.

Mäki testasi ankkurin ominaisuuksiaan Salpausselän kisojen 4x7,5 kilometrin viestissä. Tiukka otatus lauantaisen yhdistelmähiihdon mestarin Aleksandr Bolshunovin kanssa johti poliisitutkintaan ja loputtomaksi venyneeseen juupas-eipäs-väittelyyn, kenen syy se oli. Mäelle ei jäänyt traumoja.

– Ankkuriosuus passaa hyvin, Mäki ennakoi.

Pariviestin finaalit alkavat kello 14.

Mäkihypyssä kilpaillaan sekajoukkueiden kilpailu kello 18. Suomen joukkueessa hyppäävät Jenny Rautionaho, Niko Kytösaho, Julia Kykkänen ja Antti Aalto.