Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pärmäkoski yllättäen mukaan MM-hiihtojen pariviestiin: "Tässä on ohkainen mitalisauma"

Krista Pärmäkoski hiihtää sunnuntaina MM-kilpailujen pariviestin yhdessä Jasmi Joensuun kanssa. Hiihtojärjestystä suomalaiset eivät lauantaina iltapäivällä vielä julkistaneet, mutta kaksikko starttaa vapaan hiihtotavan kilpailuun ennakkoluulottomasti.

– Me voimme kilpailla ilman paineita. Asetelma sopii meille molemmille, Joensuu sanoi joukkueen haastattelussa etäyhteyksin.

Ennakkoarvioissa Joensuun pariksi ennakoitiin torstain sprintissä kahdeksanneksi hiihtänyttä Katri Lylynperää. Mitalisauma käänsi valinnan Pärmäkosken suuntaan.

Pärmäkoskella on ennestään pariviestin MM-pronssia vuoden 2013 kisoista Italian Val di Fiemmestä, kun hän hiihti Riikka Sarasoja-Liljan parina. Pronssi oli niiden kisojen ainoa suomalaismitali, ja mitalin mahdollisuus innostaa myös Oberstdorfissa.

– Jos hiihto menee tosi hyvin meillä molemmilla, tässä on ohkainen mitalisauma. Mitali sekin on, Pärmäkoski sanoi.

– Tämä on herkkä laji. Jos sauva katkeaa väärässä paikassa, niin tipahtaa, mutta jos on onnea, tämä voi päättyä hyvin.

Pärmäkoski, 30, ja Joensuu, 24, ovat ensimmäistä vuotta yhdessä maajoukkueessa. Joensuu opiskeli pitkään Yhdysvalloissa, mutta harjoituskaudella molemmat viettävät paljon aikaa Kuortaneella.

– Me olemme tällaisia tasamaan erikoisnaisia, Pärmäkoski naurahti.

Ensimmäisissä MM-kisoissa kilpaileva Joensuu aikoo pitää ladulla puolensa eikä anna vastustajille ilmaisia ajolinjoja.

– Pitää olla riittävän röyhkeä. Tässä on monta pientä asiaa, joiden pitää onnistua, Joensuu sanoi.

Alkuerissä tutusta poikkeava malli

Pariviestissä kilpaillaan maailmancupista poikkeavalla tavalla, sillä kymmenen joukkueen finaaliin yltää kahden alkuerän neljä parasta ja kaksi joukkuetta ajan perusteella. Se miellyttää suomalaisia.

– Jos on selkeästi neljän joukossa, ei tarvitse hiihtää täysillä loppuun asti, Pärmäkoski ennakoi alkuerää.

Lisäkimmoketta suomalaisille tuovat naisten maajoukkuevalmentajan Ville Oksasen sunnuntainen 32-vuotispäivä ja pilvisen lauantain perään luvattu aurinkoinen sunnuntai. Pärmäkoskikin pääsee käyttämään lyhythihaiseksi saksittua hiihtopukuaan.

Alkuerät alkavat Suomen aikaa kello 12 ja finaalit klo 14.