Kärkikymmenikkö karkasi suomalaisilta naisten skiathlonissa – Pärmäkoski oli yhdistelmäkilpailussa 13:s, Johaug hurjasteli voittoon lähes kahden minuutin päässä

Suomalaiset naishiihtäjät tipahtivat nopeasti Oberstdorfin MM-kisojen yhdistelmäkilpailun kärkikamppailusta. Krista Pärmäkoski putosi kärkikymmeniköstä ja puolen minuutin päähän kärkitilasta jo perinteisen osuudella. Hän hiihti parhaana suomalaisena maaliin sijalla 13.

Pärmäkoski jäi lähes kaksi minuuttia kilpailun voittaneesta Norjan Therese Johaugista. Ruotsin kaksikko Frida Karlsson ja Ebba Andersson ottivat muut palkintosijat.

– Aika murhaava, Pärmäkoski arvioi eroa kilpailun kärkeen.

– Suoritus oli vähän alakanttiin, eikä vauhti olisi riittänyt podiumille, vaikka olisi ollut nappipäivä.

Seiser Almin korkeanpaikan leiriltä Oberstdorfiin saapunut Pärmäkoski tunsi, ettei hän kyennyt kuntonsa mukaiseen hiihtoon.

– Harmittaa, kun en pystynyt puristamaan kaikkea irti. En kyennyt antamaan parasta itseäni, Pärmäkoski jatkoi.

Pärmäkosken mukaan Johaug tarjoili hiihtäjille tyrmäävää kyytiä heti kilpailun alusta.

– Alku ammuttiin niin, että vauhti oli tosi kova ensimmäisellä kierroksella.

Pärmäkoskella oli ongelmia myös laskuissa.

– En uskaltanut nousta ladulta sivuun, kun suksissa oli ottava pito. Siinä tuli hiihtäjiä ohi molemmin puolin.

Kärkikolmikkoa Pärmäkoski piti varsin odotettuna.

– He ovat hiihtäneet kovaa koko kauden. (Tour de Skin voittaja) Jessie Diggins voi vielä nousta mukaan, jos saa suksiongelmat kuntoon, Pärmäkoski arveli.

Avausmatkan jälkeen Pärmäkoski ilmoitti hiihtävänsä seuraavaksi sunnuntain parisprintin yhdessä Jasmi Joensuun kanssa. Seuraava distanssimatka on 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu.

– Näillä korteilla mennään. Toivo ei ole vielä mennyt. Toivon, että saisin vähän paremman vireen seuraaviin kilpailuihin.

Mononen tapaili rajojaan

Laura Mononen oli skiathlonissa toiseksi parhaana suomalaisena 20:s. Mononen paransi sijan kauden parhaasta maailmancupin sijoituksestaan, joka tuli Salpausselän kisojen yhdistelmäkilpailusta.

– OK suoritus, mutta toivon, että pystyn jatkossa parempaan, Mononen arvioi tulosta.

Monoselle jäi tunne, että sijoitus olisi voinut olla rohkeammalla hiihdolla parempi.

– Olen ollut alavireessä, enkä tiennyt, miten kovilla uskallan pitää itseäni, etten sammu. Hiihto jäi mukavuusalueelle, kun en tiedä, missä raja menee, Mononen kertoi.

– Aikaa meni hukkaan myös suksien vaihdossa sählätessä. Mutta oli kiva huomata, että pysyin mukana porukassa ja pystyn oikeasti hiihtämään, kun kaikki on kohdallaan.

Nissinen onnistui, Matintalo kaipasi pitoa

Vilma Nissinen oli uran ensimmäisessä aikuisten arvokisastartissa 22:s ja suomalaisista tyytyväisin hiihtoonsa.

– Uran paras skiathlon. En ollut päässyt maailmancupissa kertaakaan tällä kaudella pisteille, ja nyt olin 22:s uran ensimmäisissä MM-kisoissa, Nissinen iloitsi.

– Oli myös äärettömän hyvän sukset, uran parasta kapulaa.

Nissinen oli syksyllä ylirasitustilassa, josta hän on nyt toipunut.

– Marraskuusta on tultu tähän pitkä matka, mutta nyt hiihdossa näkyy kesällä tehty kova työ.

Sprintissä kaatunut Johanna Matintalo kärsi tällä kertaa välineongelmista. Suksissa ei ollut riittävästi pitoa, ja Matintalo tipahti kärjestä jo perinteisellä. Maalissa hän oli 30:s ja pettyi jälleen kyyneliin.

– Tällaista tänään. En saanut kunnon mukaista suoritusta, Matintalo harmitteli.

– Oli pitojen kanssa ongelmia. En päässyt mäkiä suorilla suksilla ylös kuten muut. Ylämäet olivat joka raajan varassa roikkumista. Keskeyttäminen kävi mielessä aika monta kertaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut