FC Lahden puolustukseen palaa tuttu mies korjaamaan epäkohdan

Teemu Penninkangas pukee taas FC Lahden mustan asun päälleen. Juha Peurala

ESS

Teemu Penninkangas palaa FC Lahden puolustukseen. FC Lahti ja Penninkangas ovat tehneet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Kaudella 2019 Lahdessa pelannut puolustaja palaa Lahteen Irlannin pääsarjaseura Sligo Rovers F.C:sta. Penninkangas on 28-vuotias ja 195-senttinen pelaaja.

FC Lahdessa Penninkangas on pelannut 24 liigaottelua ja on viimeistellyt niissä yhden maalin. Penninkankaalla jäi edellisestä Lahti-visiitistään hieman hampaankoloon. Vuosi oli ainoa, jolloin puolustaja ei ole voittanut europaikkaa. Nyt hän kertoo tulleensa korjaamaan tuon epäkohdan.

– Lahteen oli helppo palata ja halusin tulla tänne, koska seura on tuttu ja täällä on minulle tuttuja ihmisiä entuudestaan. Tietysti olisin mielelläni jatkanut ulkomailla, mutta tässä maailmantilanteessa kaikkialla on haastavaa ja epävarmaa, joten tuttu paikka helpottaa, Penninkangas aloittaa.

Penninkangas aloitti uransa Alavudella ja pelasi loput juniorivuotensa Seinäjoella. Hän oli nostamassa Seinäjoen Jalkapallokerhoa liigaan ja voitti SJK:n kanssa mestaruuden ja Suomen Cupin lisäksi liigahopeaa ja -pronssia. Seinäjoelta mies siirtyi Tampereelle Ilveksen riveihin, jossa hän voitti liigapronssia. Kaudella 2018 Penninkangas oli Interin mukana voittamassa jälleen Cup-mestaruutta.

Penninkankaan Irlannissa pelaama kausi oli hänelle opettavainen. Irlannin vuosi kehitti häntä ihmisenä paljon, mutta myös jalkapalloilullisia oppeja tarttui miehen matkaan.

– Se oli hyvä retki. Minulle se oli ensimmäinen vuosi ulkomailla ja kehityin henkisellä puolella paljon, kun poistuin mukavuusalueeltani. Peli oli hyvin fyysistä brittifutista ja tempo oli kovempi. Palaan Lahteen kuitenkin hyvillä fiiliksillä, vaikka koronan takia Irlannista jäikin vähän hampaankoloon, Penninkangas kertoo.

Penninkangas on pelannut Veikkausliigassa jo komeat 115 ottelua. Otteluissa on syntynyt kuusi täysosumaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut