"Tuntuu valtavan hienolta" – Orimattilan UA:n Petri Vihervuori liukasteli F-rallisarjan mestaruuteen

Petri Vihervuori ja Jarno Mannertie ajoivat F-rallisarjan yleisen luokan mestareiksi. Leo Kinnunen

Orimattilan UA:n kaksikko Petri Vihervuori–Jarno Mannertie ajoivat Petäjävedellä F-rallisarjan yleisen luokan mestareiksi. Yleiskilpailun neljäs sija, mutta toisiksi korkeimmat sarjapisteet, riittivät mestaruuteen.

– Kyllä tuntuu valtavan hienolta, niin kauan tätä on tavoiteltu. Valtavan haastava keli oli viimeisessä osakilpailussa, sade liukasti tiet kuin velliksi ja auto pyrki jarrutuksissa useasti sammumaan, kun pyörät lukkiutuivat helposti, selvitti Vihervuori.

– Heinolan osakilpailussa ajettu voitto oli tämän kauden ratkaiseva tekijä, ilman sitä ei välttämättä olisi Petäjävedelle lähdetty. Ensi kauden suhteen ei vielä ole suunnitelmia, nautitaan hetki tästä mestaruudesta.

Sarjan loppupisteissä yleisessä luokassa seuratoveripari Krister Sjölund–Esa Vanhala sijoittui kuudenneksi, vaikka ei startannut viimeiseen osakilpailuun.

Junioreissa Lahden UA:n Eetu Kainulainen–Petri Kainulainen ajoi vahvan kauden, viimeisessä osakilpailussa yleiskilpailun toinen sija ja luokkavoitto, ja otti loppupisteissä pronssia. Aloitteleville kuljettajille suunnatussa Tulokas-Cupissa tuli hopeaa tasapistein voittajan kanssa.

LahdenUA:n Esa Kirjonen–Jussi Syväranta sijoittui juniorien loppupisteissä yhdeksänneksi. Kaksikko oli kahdeksanventtiilisille kaasutinmoottoreille pisteytetyssä Original-Cupissa viides.

Senioriluokassa Lahden UA:n Jari Pekka Lehtonen–Timo Ekholm koki Petäjävedellä kovia. Opel Astra kellahti kolmannella ek:lla ensin kevyesti ojaan, ja paria kilometriä myöhemmin uudestaan, ja tuloksena oli keskeytys. Loppupisteissä kaksikko putosi mitaleilta neljänneksi.

2-vetoisten nuottiluokassa Lahden UA:n Kimmo Rostedt–Antti Kemmo taisteli maaliin luokkansa sijalla kymmenen. Toisella erikoiskokeella autossa oli ongelmia, joita korjattiin kymmenkunta minuuttia ek:n varrella. Maaliin ajaminen kuitenkin kannatti, sillä parivaljakko päätyi loppupisteissä seitsemänneksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisten ryhmäperhepäiväkotien vetäjät tyrmistyneitä kaupungin päätöksestä – aikovat valittaa toiminnan keskeyttämisestä ja epäilevät, että pienet yksiköt halutaan palvelusetelin ulkopuolelle
 2. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei koe infektioambulansseja vielä tarpeellisiksi koronapotilaiden hoidossa: "Viemme hoidon kotiin emmekä kuljeta ihmisiä ympäriinsä"
 3. Mikä käy sote-alan pienten yritysten Päijät-Hämeessä, kun hyvinvointiyhtymän iso yhteisyritys aloittaa?
 4. Koulukiusattu kympin tyttö teki esiintymisestä itselleen ammatin – Orimattilasta lähtöisin oleva Niina Sainius on välillä polttanut itsensä yrittäjänä myös loppuun
 5. Lahden Ironman siirtyy koronaviruspandemian vuoksi – uutta päivämäärää etsitään
 6. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Lammin Porraskoskelta
 7. ”Jäsenistö on vastuuntuntoista ja ohjeita on noudatettu” – Lahdessa golfia pelataan koronaepidemian aikana poikkeusjärjestelyin
 8. FC Lahden yt-neuvottelut ovat päättyneet: koko henkilöstö alentaa palkkojaan
 9. Lukijalta: Hoiva-alan palkkaus on krooninen ongelma koronakriisin jälkeenkin
 10. Ruokailu siirtyi Päijät-Hämeessäkin noutoaikaan – maakunnan yritykset polkaisivat pystyyn myös omia kotiinkuljetuksia
 11. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 12. Työmatkaliikenne ruuhkautti Uudenmaan rajaliikennettä maanantaiaamuna – Nelostiellä pahimmillaan 45 minuutin jono
 13. Tuttavansa kirveellä ja veitsellä surmanneen lahtelaismiehen elinkautistuomio piti hovioikeudessa
 14. Lapset ja nuoret sytyttäneet roskis- ja maastopaloja Lahdessa – "Tällaisella hölmöilyllä on tapana levitä"
 15. Paikallisliikenteen linja-autovuoroja sittenkin Asikkalan ja Lahden välillä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.