Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Linn Svahn on naisten sprintin ykkössuosikki

Ruotsin naiset lähtevät suosikkeina Oberstdorfin MM-kisojen ensimmäiseen hiihtokilpailuun. Linn Svahn on naisten perinteisen hiihtotavan sprintissä voittajasuosikki, ja hänellä on uhkanaan kolme todella vauhdikasta joukkuetoveria Maja Dahlqvist, Johanna Hagström ja Jonna Sundling.

Ruotsin naiset ovat saavuttaneet vuodesta 2011 alkaen sprintissä parikilpailut mukaan lukien kymmenen arvokisamitalia. Olympiavoittaja Stina Nilsson livisti ampumahiihtoon, mutta 21-vuotias Svahn on ottamassa naisten sprinttimatkat entistä lujemmin ruotsalaisten komentoon.

Svahn saavutti viime talven maailmancupissa kolme sprinttivoittoa, ja tällä kaudella niitä on tullut neljä lisää. Voitoista neljä on perinteisellä ja kolme vapaalla hiihtotavalla.

Nuoren ruotsalaishiihtäjän menoa on helppo ihailla myös Suomesta.

– Linn saa erinomaisen tekniikan ansiosta hyvin tehoa hiihtoonsa, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kehuu.

Jännitys kiristyi kisapaikalla

Ruotsissa on totuttu Svahnin suorasukaisuuteen, mutta joukkueen mediatilaisuudessa ennen MM-avausta hän oli aiempaa varovaisempi.

– Näen tilanteessa mahdollisuuksia, en haasteita, Svahn arvioi ennakkonäkymiä naisten sprinttiin.

Vain päiviä aiemmin hän puhui mahdollisuuksistaan selvästi railakkaammin Ruotsin tietotoimistolle.

– Aika mahtavaa. Nautin tästä, kun minuun kohdistuu odotuksia. Pidän siitä, että ihmiset luottavat minuun, Svahn kertoi ennen kisamatkaa.

– Tärkeintä on silti, että minulla on odotukseni, ja todella luotan sekä uskon mahdollisuuksiini.

Svahn kuvasi itseluottamustaan vahvaksi.

– Oloni on nykytilanteessa todella varma ja uskon, että kaikki sujuu hyvin, Svahn jatkoi.

Kilpailun aattona Svahn tunnusti jännityksen kiristyneen.

– Niin tapaa käydä. Alan latautua, kun tehtävä on edessä. Tunnen silti, että hyvä tästä tulee.