FC Lahti pelaajapolku laajenee C-nuoriin

FC Lahden pelaajapolku laajenee ensi kaudelle C-nuorten ikäluokkiin. Uusina ikäluokkina pelaajapolkuun tulevat mukaan FC Lahti P14 ja P15, eli vuosina 2006 sekä 2005 syntyneiden poikien joukkueet.

Tällä kaudella pelaajapolkujoukkueet olivat FC Lahti, Lahden Reipas, FC Lahti A ja B.

– On oleellista, että alueen parhaat pelaajat kamppailevat harjoituksissa päivittäin toisiaan vastaan ja pelaavat Suomen korkeimmilla sarjatasoilla. Tämä on trendi myös muilla paikkakunnilla ja uskomme että parhaat parhaiden kanssa on hedelmällisin tie huipulle, FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kommentoi tiedotteessa.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kertoo, että polulta on tullut yksittäisiä pelaajia liigajoukkueeseen.

– Pelaajapolun laajentuminen antaa mahdollisuuden siihen, että pelaajat ovat laadukkaassa ympäristössä pidempään. Sen kautta saamme kasvatettua pelaajia, joilla on paremmat valmiudet ottaa tarvittavat askeleet huippupelaajiksi, Ristilä pohtii.

Kauden 2020 alusta alkaen P14- ja P15-kilpajoukkueet pelaavat FC Lahden nimellä. Molemmat ikäluokat aloittavat uuden kautensa marraskuun alussa muutaman viikon mittaisilla avoimilla harjoitusjaksoilla.

Junioripuolen polulla on jatkossa kaksi päätoimista valmentajaa. P14 -joukkuetta luotsaa Rami Ijäs, joka aloittaa päätoimisena valmentajana marraskuun alussa. B-nuorten vastuuvalmentaja Toni Lindberg on myös päätoiminen valmentaja. A-poikien valmennuksesta vastaa Jyrki Saarela,ja P15-joukkueen vastuuvalmentajana toimii Edgar Reina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 3. SpaceX:n raketti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen – historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento
 4. Pääkirjoitus: Nykyinen väylä on Itärataa parempi
 5. Markus Pirttijoen Esalainen: Tervetuloa matkailemaan, kansliapäällikkö Varhila!
 6. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 7. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 8. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 9. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 10. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 11. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 12. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 13. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 14. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 15. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.