Raviurheilun syksyn uutuussarja kopisee lauantaina Lahden Jokimaalla

Minna Kauhasen hoitama Workout Wonder on hyvissä asemissa Kavioliigassa. Sami Lettojärvi

Suvi Lempinen

Workout Wonder, tuttujen kesken "Stevie" on ollut Kauhasten valmennuksessa ja osaomistuksessa nelivuotiskaudesta (2016) asti. Vuonna 2017 hevonen kutsuttiin jopa Elitloppetiin, mutta silloin taustajoukot kieltäytyivät kutsusta tiukan kilpailutahdin vuoksi. Workout Wonder ei ole ollut tänä vuonna aivan parhaassa iskussaan, silti 7-vuotias ruuna on Kavioliigassa nyt mukavasti viidentenä.

– Ei tarvitse olla kuin pienestä kiinni, niin ei tule menestystä näissä kovissa lähdöissä, hoitaja Minna Kauhanen kertoo.

Kavioliiga on syksystä kevääseen jatkuva sarja avoimen eli kovimman tason kylmä- ja lämminverisille hevosille. Liigassa ajetaan yhteensä 18 osakilpailua. Jokaisen kuuden osakilpailun jälkeen on Grand Prix, johon pääsee kymmenen parasta hevosta Kavioliigan pistepörssistä. Grand Prix'ssa jaossa on tavallista suurempi pistepotti. Kavioliigan mestareiksi kruunataan se lämminverinen ja kylmäverinen hevonen, joka on kerännyt koko kauden aikana eniten pisteitä.

Kavioliigan tarkoitus on tuoda raviurheiluun sarja-ajattelua, jolla halutaan helpottaa lajin seuraamista. Lisäksi niin hevosia, ohjastajia kuin muita taustajoukkoja seurataan pistepörsseistä. Näin esimerkiksi Minna Kauhanen on Stevien hoitajana pistepörssissä nyt seitsemäntenä. Pistepörssien voittajat palkitaan kauden päätteeksi tuotepalkinnoilla.

Kavioliigan lämminveristen hevosten viides osakilpailu ajetaan tänään lauantaina Jokimaalla. Hollolan Stevie haastaa muun muassa Chief Orlandon sekä Lexus Dreamin.

Lisäksi ajetaan 13. kertaa Jokimaa Tekee Tähtiä -finaali ja 21 000 euron ykköspalkinnolla 2-vuotiaiden lämminveristen Hevosenomistajapokaali. Siinä ennakkosuosikkeja ovat nastolalaisen Reino Palomäen kasvatit ja valmentamat An-Dorra ja An-Aiolos. Mukana on myös Kauhasten Yolo Savoy.

– Palomäen varsat niin hyviä, että tuskin Yolo niille mitään mahtaa, mutta kiva että päästiin finaaliin, Minna Kauhanen pohtii.

Ravit Jokimaalla lauantaina klo 14.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 2. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt aiheuttavat uusia liikenteen poikkeusjärjestelyjä – lue tästä useita katuja koskevat muutokset
 3. Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"
 4. Koronapelot laimentuivat – suomalaiset ryntäsivät ostamaan lomamatkoja Välimerelle
 5. Pelicansin Alex Lindroosin alkukesä ollut totutusta poikkeava: "Onhan se hieman outoa"
 6. Mansikkatilan kesätyösopimuksista syntyi riitaa, kun työn alkamispäivämäärä lykkääntyi: viljelijän mukaan maataloustyön luonne on vakioporukalle itsestäänselvyys
 7. Perinteiset Lahden Kalamarkkinat perutaan tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi
 8. Vastaa kyselyyn: Miten sinä vietät kesälomasi tänä kesänä? Kerro meille!
 9. Lahden konserttitalon taustayhtiöiden rikostutkinta venyy syksyyn – Poliisi vaikenee täysin, mitä asiassa on selvinnyt
 10. Lukijalta: Lahti Events vastaa KymiRingistä Jorma Ratialle
 11. Mies jätti 196 euron taksikyydin maksamatta
 12. Lukijalta: Suomen mansikkasatoa pelastamassa – mikä meni pieleen?
 13. "Nyt pystyy keskittymään urheilulliseen puoleen" – viikonlopun Suur-Hollolassa ei vaellella tapaamassa tuttuja, vaan pysytään omissa katsomolohkoissa
 14. Mies pahoinpideltiin Lahdessa – uhri joutui sairaalaan
 15. Motocrossin KymiRingin MM-osakilpailu siirtyy elokuulta kesälle 2021 – "Kisat ajetaan sovitusti ensi vuonna"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.