"Odotan jo innolla, että pääsen taas ajamaan kilpaa" – Sami Pajari avaa kautensa Rovaniemen MM-rallissa

Heinolan UA:n Sami Pajari aloittaa kautensa viikonloppuna ajettavassa Rovaniemen MM-rallissa. M-Sport

ESS

Kaudella 2020 rallin JWRC-sarjassa pronssia sekä kotimaan SM-sarjassa SM3-luokan hopeaa ajanut Sami Pajari avaa kilpailukautensa historian ensimmäisessä Rovaniemen MM-rallissa.

Toiveissa oli pitkään, että JWRC-kausi olisi alkanut Suomesta ja lumella, mutta juniorien kausi käynnistyy vasta huhtikuun lopulla asvaltilla, kun Kroatiassa järjestetään MM-ralli ensimmäistä kertaa.

Edellisen kilpailunsa Heinolan UA:ta edustava Pajari on ajanut kauden 2020 päätöskilpailussa Monzan MM-rallissa.

– Odotan jo innolla, että pääsen taas ajamaan kilpaa. On aivan uskomattoman upeaa, että Suomi sai mahdollisuuden järjestää talvi MM-rallin. Valtavat kiitokset rallin yhteistyökumppaneille tapahtuman mahdollistamisesta, sekä omille yhteistyökumppaneilleni siitä, että sain mahdollisuuden olla tässä historiallisessa tapahtumassa mukana.

Junioreiden MM-sarjaan Pajari starttaa tutusti Marko Salminen vierellään, mutta Rovaniemellä viereen istahtaa lainakartturi Enni Mälkönen.

– Kilpailuun valmistavissa testeissä saimme ajettua hyvin kilometrejä, auto ja kuljettajat ovat valmiita kilpailuun. Enni on maamme kärkikarttureita ja yhteinen sävel löytyi heti. Kilpailun reitti on itselleni lähes kokonaan entuudestaan tuttu, vain yksi erikoiskoe on sellainen, jota en ole koskaan ajanut.

Monet ulkomaalaiset varmasti toivovat Rovaniemelle lempeää talvisäätä paukkupakkasten sijaan ja viimeisten ennusteiden mukaan keli on painumassa viikonlopuksi nollan tuntumaan.

– Jos keli menee pilviseksi, voi olla vaikea erottaa penkan reunoja. Jos saisin päättää niin tilaisin miinus 8,5-asteen pakkasen ja aurinkoa, naurahtaa Pajari.

WRC Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox alkaa perjantaina kahdella Sarriojärven erikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina Aittajärven tuplaerikoiskokeisiin. Erikoiskoekilometrejä kertyy kymmenen erikoiskokeen rallissa yhteensä reilu 250 kilometriä.

Lahtelainen Sami Pajari ajoi pronssille rallin juniorien MM-sarjassa

Lahtelaisen Sami Pajarin rallin kotimaankausi päättyi osakilpailuvoittoon ja SM-hopeaan

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut