Satu Mäkelä-Nummela neljännen kerran Vuoden ampumaurheilija

Orimattilalainen Satu Mäkelä-Nummela valittiin neljännen kerran Vuoden ampumaurheilijaksi. Mirja Hussain

Ampumaurheiluliitto on valinnut Satu Mäkelä-Nummelan Vuoden ampumaurheilijaksi. Valinta julkistettiin liiton vuoden parhaiden palkitsemistilaisuudessa Grande Finalessa Kisakallion urheiluopistossa.

Mäkelä-Nummela ampui naisten trapin maailmanennätyksen (123) maaliskuussa Meksikon maailmancupissa ja saavutti elokuussa Lahden maailmancupissa olympiamaapaikan Tokioon 2020. Mäkelä-Nummela sijoittui Lahdessa toiseksi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela on osallistunut olympialaisiin kolme kertaa (Peking 2008, Lontoo 2012 ja Rio de Janeiro 2016), ja tavoitteena ovat jo neljännet kisat. Hän voitti olympiakultaa Pekingissä. Hänet on valittu Vuoden ampumaurheilijaksi aiemmin vuosina 2008, 2009 ja 2012.

Vuoden valmentajaksi valittiin orimattilalainen Pekka Maunula. Hänellä on pitkä valmennusura takanaan trapin maajoukkuevalmentajana. Maunula valmentaa nuorten MM-hopeaa ja joukkuehopeaa sekä EM-joukkuekultaa viime kesänä voittanutta Matias Koivua (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), joka valittiin Vuoden nuoreksi ampumaurheilijaksi.

Erikoismaininnoin palkittiin Lahden Ampumaseura työstä maailmancupin järjestämisessä sekä maailmancupin johtajana toiminut Curt Sjöblom.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.