Lämmin sää aikaistaa MM-hiihtojen avauspäivien ohjelmaa Oberstdorfissa

STT–NTB

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen kahden ensimmäisen kisapäivän aikatauluja on aikaistettu Oberstdorfissa. Syynä on Oberstdorfin yli kymmenen plusasteen lämpötila, joka vaikuttaa lumiolosuhteisiin.

Maastohiihdot keskiviikkoiset karsinnat on aikaistettu iltapäivästä aamupäivän puolelle. Torstain sprintin aika-ajot siirtyvät iltapäivän kello 13.45:stä kello 10:een, ja erävaiheet alkavat kello 12.30. Alunperin erävaiheet piti aloittaa kello 16.15.

– Urheilullisesti tämä on paljon parempi. Aurinko vaikuttaa lumiolosuhteisiin joka ikinen minuutti, ja ennen puolta yhtätoista latu-urat ovat varsin hyvät. Kun aloitamme aiemmin, saamme hyvät kisaolosuhteet ja myös säilytämme lumioloja yleisestikin, Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n maastohiihtojohtaja Pierre Mignerey kertoi norjalaislehti VG:lle.

Järjestäjille hyvä uutinen on se, että ennusteiden mukaan viikonlopuksi sää hieman viilenee. Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen miettii, että aikataulumuutokset eivät välttämättä tähän jää.

– Se riippuu, miten television kanssa ovat neuvotelleet (aikatauluista), Pasanen toteaa.

– Meillä on täällä jo harjoitteluajat muuttuneet, ja harjoittelua kisaladuilla on rajoitettu. Latuja yritetään säästää niin paljon kuin mahdollista, niillä kun yritetään tämä kaksi viikkoa kilpailla.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut