Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jokerien tappioputki jatkui mutta valoa näkyy

Jokerit hävisi jääkiekon KHL:ssä Dynamo Moskovalle jatkoajalla 4–5. Kyseessä on Jokereille jo viides peräkkäinen tappio kotijäällä, joista neljästä tuoreimmasta helsinkiläisisännät ovat kylläkin saaneet pisteen pelin venyttyä yli 60 minuuttiin.

– Erittäin kovatasoinen peli. Joukkue pelasi hyvin, tehtiin neljä maalia. Harmi, että jäätiin pisteeseen, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Moskovalaissikermä Dynamo tuli runkosarjan viimeiseen ulkomaan peliinsä vahvassa vireessä. Ennen Helsinkiin saapumistaan se napsi yhdeksästä edellisestä pelistään kahdeksan voittoa, pistetiliään kuitenkin ihan jokaisesta pönkittäen. Altavastaaja Jokerit haastoi suosikin hyvin ja laittoi vieraansa ahtaalle.

Jokereilla oli kaikki eväät yltää kahden pisteen arvoiseen voittoon, yhdysvaltalaissentteri Brian O´Neill taituroi upean 4–3-maalin kolmannessa erässä. O´Neillin soolo sisälsi tehokkaat piruetit ja laukaisun vielä jään pintaan suistettuna.

– Ei mikään helppo peli tänään. Toisen erän jälkeen olimme 1-3 tappiolla, tasoitimme ylivoimalla – samoin onnistuimme ylivoimalla jatkoajalla, Dynamon vastuuvalmentaja Vladimir Krikunov listasi.

Lopun käänne korpesi

Kotijoukkueen leirissä lopun tapahtumat nähtiin kitkerämmin. Jokerit on kritisoinut tuomarilinjaa ja etenkin yli- ja alivoimatuomioidensa epäsuhdetta toistuvasti. Lauantai tapahtumat antoivat jälleen aihetta palata tuttuun teemaan, 4–3-johdon kääntyminen tappioksi kahdella erikoistilanneosumalla korpesi.

– Kun on kaksi minuuttia jäljellä, niin pistetään neljä vastaan neljä, että (Vadim) Shipatshovit pääsee pelaamaan ylivoimaa, kun maalivahti otetaan pois. Ihan käsittämätön jäähy se (Saku) Mäenalasen salomonintuomio, Marjamäki hämmästeli.

– Eikä siinä vielä kaikki. Sitten viimeinen jäähy (Viktor Lööv) mitä kaikki ihmetteli. Dynamon pojatkin naureskeli, kukaan ei tiennyt mistä tuli jäähy. Mutta niin vaan tuli ja tekivät voittomaalin, Marjamäki jatkoi.

Jokereiden ilonaiheita hävityssä mittelössä olivat O´Neillin taituruuden lisäksi tshekkipuolustaja David Sklenickan kaksi tykittämää maalia, sekä piristynyt maalille ajo ja kaikkiaan viisikkopeli, josta yksittäisenä pelaajana parasta esimerkkiä näytti laitahyökkääjä Iiro Pakarinen. Siksi olikin dramaattista, että Pakarinen mahdollisesti loukkasi jalkaansa pelin lopussa.

Jokerit päättää runkosarjan tiiviillä urakalla kotikaukalossaan, torstaihin mennessä sillä on kolme peliä neljässä illassa.