Ilves otti harvinaisen vieraspotin ja katkaisi Kärppien hurjan voittoputken

Edellisen kerran Ilves oli napannut täyden pistepotin vieraista marraskuussa. Kuvassa Panu Mieho. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Matti Ahola / STT

Jääkiekkoliigassa on tällä hetkellä pelejä kovaan tahtiin, joten yksittäiset voitot eivät herätä valtavia tunnemyrskyjä. Lauantaina Oulussa nähtiin kuitenkin hieman normaalia suuremmat tuuletukset, kun Ilves haki 2–1-taisteluvoiton Kärpistä.

Edellisen kerran Ilves oli napannut täyden pistepotin vieraista 14. marraskuuta Vaasasta. Tuloksen myötä katkesi myös Kärppien kahdeksan pelin voittoputki.

– Voitto oli iso ja maistui hyvältä. Pelasimme hienoa alivoimaa, ja veskari otti isoja koppeja, Eemeli Suomi kehui 35 kertaa torjunutta Eetu Mäkiniemeä.

Toisesta erästä eteenpäin Ilves sortui jäähyilyyn, mutta Kärppien ylivoima oli luokatonta. Suomi itse otti 2+10 minuutin jäähyn taklattuaan Kärppien Tuukka Tieksolaa.

– Koetin vain taklata häntä, mutta ilmeisesti kontakti osui myös kypärään, Suomi arveli.

Toisessa erässä Ilveksen Antti Saarela ajettiin ulos hänen nostettuaan aloitustilanteessa mailansa Kärppien Michal Kristofin arkaan paikkaan.

Kapteeni Suomi alusti Ilveksen molemmat maalit oivaltavilla syötöillään. Hän nousi sarjan pistepörssissä toiseksi liigan jättäneen Ryan Laschin tuntumaan.

Ilves ja Kärpät kohtasivat jo kolmannen kerran reilun viikon kuluessa, ja jatkoa seuraa tiistaina Tampereella.

– Kyllähän se jotenkin näkyy ylimääräisenä tunteena, että pelataan samaa joukkuetta vastaan. Mukava kohdata Kärpät taas ensi viikolla, Suomi sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut