Draken jyräsi voittoon raskaimman kautta

Draken puristi Mikkelissä tiukassa voittotaistossa ykköseksi. Handout / LEHTIKUVA

Joni Eriksson / STT

Taistelutahtoa uhkunut Draken osoitti jälleen sitkeytensä taisteltuaan vaativan juoksun jälkeen voittajaksi.

Miika Tenhusen valmentama ruuna ei työntekoa kaihtanut lauantain kovimmassa kylmäverikisassa. Takarivistä startannut ruuna kiersi Santtu Raitalan ohjastamana ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa kohti kärkeä. Kurvin jälkeen se pääsi laskeutumaan keulassa ravanneen Wauhdin rinnalle, mutta johtopaikka ei ollut tarjolla.

Draken ei ollut raskaasta juoksusta moksiskaan vaan puristi tiukassa voittotaistossa ykköseksi. Ruunan valmentaja Miika Tenhunen kehui hevosen voitontahtoa kisan jälkeen.

– Se todella haluaa mennä siitä viimeisestäkin kaverista ohi, Tenhunen painotti.

–Tänään Draken teki hyvän suorituksen. Se on sellainen hevonen, että sille ei juoksupaikalla ole niin väliä, ja Mikkelin rata on sellainen, että lähellä kärkeä pitäisi juosta, jos mielii voittaa. Santtu valitsi siis aivan oikean taktiikan tänään.”

Myllyn Vili yllätti

Huomattavasti Drakenia helpommalla pääsi omassa koitoksessaan Stonecapes Queila, joka starttasi illan tasokkaimmassa lämminverilähdössä. Niukasti Wauhdin kanssa kakkoseksi jäänyt Hannu Torvinen luovi toissa vuonna tammojen Euroopan mestariksi kruunatun hevosen maalisuoralla johtavan takaa kirikaistalle, ja se spurttasi terävästi ohi kärkikaksikkona ravanneesta Religiousista ja Ricoconesta.

Lauantain suurimmasta yllätyksestä vastasi Antti Ripatin valmentama, ohjastama ja omistama Myllyn Vili. Se hyödynsi jättisuosikkina kisaan startanneen Savon Kingin hylkäykseen johtaneen laukan ja otti vuoden ensimmäisen voittonsa. Ainoastaan 0,44 prosentin peliosuuden keränneen Myllyn Vilin ykkössija oli suuri syy sille, ettei Toto75-pelissä löytynyt yhtäkään täysosumaa.

Pelaajien tehtävää vaikeutti entisestään Jutta Litmasen valmentaman Alladin Bron ylivoimainen voitto. Myös se kuului todelliseen yllättäjäkategoriaan. Näin kuusi oikein -tuloksellakin pääsi lunastamaan 171,12 euroa. Viisi oikein –tulos palautti 6,56 euroa.

Muissa Toto75-lähdöissä voittoihin ravasivat Ierikka, Ridgehead Laurette sekä Mr Big Star.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut