Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Kemppiselle ja Kuivistolle SE-ajat Jyväskylän SM-halleissa

Lotta Kemppisen sitkeä työ pikajuoksun lähdön parissa alkaa tuottaa urheilijalle mieluisaa tulosta. Jyväskylän SM-halleissa ”lähtö kerrankin onnistui”, mikä siivitti helsinkiläisjuoksijan uuteen SE-aikaan 7,16. Hänen aiempi SE 7,19 ehti vain kahden viikon ikään.

– Tällä kaudella ei ollut vielä tullut hyvää lähtöä, Kemppinen sanoi.

Lauantaina juoksu onnistui lähtöä myöten, eikä aika rennosti sujuneen alkueräjuoksun (7,26) jälkeen ollut yllätys.

– Alkuerässä yllätyin ajasta. Osasin odottaa, että finaalissa lähtee reilusti pois.

Telinelähtö on ollut Kemppiselle kehityskohteena jo useamman vuoden.

– Lähdössä ei sinänsä ole vikaa, mutta ensimmäinen kymmenen metriä telineistä on ollut asia, jossa on ollut aika paljon tekemistä. Se on ollut sellaista paikallaan polkevaa polvennostojuoksua. Nyt olen sen saanut niin, että työntää eteenpäin ja juoksu jatkuu. Siitä on ”hieman” parempi jatkaa juoksua maaliin asti.

Kemppinen viilasi valmentajansa Mervi Brandenburgin kanssa lähtöä vielä viime viikolla Puolassa olleen kilpailun jälkeen.

– Puola toimi herätyksenä, että kun siellä jäin lähdössä. Sitten kokeiltiin, katsottiin tarkemmin lähtöä, otettiin telineitä lähemmäs ja nyt se lähtöasento tuntuu hyvältä, Kemppinen sanoi.

Minkälaista kommenttia valmentajalta tuli juoksustasi?

– Taisi olla joku tämäntyyppinen: jes, nyt se lähtö onnistui, Kemppinen kertoi hymyillen.

Aika vie hänet EM-tilastokolmoseksi. Hurjassa vireessä olevalla juoksijalla on selkeä ajatus, mitä EM-halleihin viilataan.

– Lähtöä hiotaan lisää. Lähtö oli tosi hyvä, mutta se pitää pystyä toistamaan joka juoksussa. Sitä haetaan.

Valojänis sai kannatusta

Kemppinen ei ollut päivän ainoa aikuisten SE-vauhtiin intoutunut urheilija. Porvoolainen Sara Kuivisto jatkoi vahvaa hallikauttaan, kun Sandra Erikssonin entisestä SE:stä lähti 0,47 sekuntia. Uusi ennätysaika kirjataan 4.11,42. Kuivistolle meno ei ollut yllätys, sillä SE-aika oli hänellä tavoitteenakin.

Hänelle SM-hallit ja erityisesti sunnuntaina juostava 800 metriä toimivat erinomaisena kenraaliharjoituksena EM-halleihin.

– Jos EM-halleissa onnistuu tosi hyvin, niin siellä on kolme juoksua. Pitää jaksaa juosta. Haluaisin kasilla hyvän ajan juosta, 2.02 alkava olisi sellainen, Kuivisto linjasi sunnuntaille.

Jyväskylässä ensi kertaa Suomessa yleisurheilun mestaruuskilpailuissa käytössä oleva valojänis sai Kuivistolta kannatusta.

– Valojänis rentouttaa juoksua, kun vauhtia ei tarvitse miettiä. Se on kyllä hyvä. Kasilla se ei toimi niin hyvin, mutta tonnivitosella erinomainen.