Sami Pajari nousi rallin SM3-luokan sarjajohtoon Laitilassa

Sami Pajari ajoi Laitilan SM-rallissa sarjansa kolmanneksi ja nousi SM-pisteissä kärkeen. Hannu Rainamo

Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari ajoi yhdessä kartanlukijansa Antti Haapalan kanssa riskittömän kilpailun Ford Fiesta R2:llaan kauden kuudennessa SM-osakilpailussa Laitilan Oili Jalonen Rallissa. Tuloksena kolmas sija ja nousu SM3-luokan kärkeen 14 pisteen erolla GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa tiimikaverina ajavaan Lauri Joonaan.

– Kolmannella ek:lla tuli kyllä yksi hasardi. Asvalttiosuuden vaihtuessa soralle tuli sellainen sumputtava oikea, johon olisi kyllä syytä vauhtia hieman hillitä. Tempaisin jostain syystä kuitenkin siihen vaihteen vitoselle. Hieman siinä roikuttiin ja peili napsahti irti isoon puuhun. Loppupätkän ja vielä seuraavankin erikoiskokeen oli sitten ajo hieman sekaisin, kertasi Pajari.

– Itse asiassa kun sama ek ajettiin uudestaan kuudentena, niin sekin meni hieman pieleen alitajunnan tehdessä psykologista vaikutusta.

Pistetilanne ennen syyskuun lopulla ajettavaa Salo-Turku -rallia on sellainen, että Joonan tai Joonas Lindroosin voittaessa, on Pajarin oltava toinen, jos mielii mestariksi. Jos voittaja on joku muu, riittää Pajarille viides sija. Kuudennella sijalla varmistuu jonkin värinen SM-mitali, ajavatpa muut sijoituksia miten ristiin tahansa.

Flying Finn Future Star -kilpailun toisen vaiheen tilanne helpottui sikäli, että valintoihin matkaavan viiden parhaan joukosta ei Pajarilla enää ole mahdollisuutta pudota.

– Turun osakilpailusta ei ole vielä tässä kohtaa varmuutta, että saataisinko sinne alle uudempi malli Fiestasta. Neste Rallyn tuntemusten perusteella se on nopeampi, mutta kyllähän täällä Laitilassakin vielä edellisellä versiolla kohtuullisesti kerkesi. Heikki Koski-Lammin voittoisa suoritus osoitti, että vanhempaa saapumiserää olevalla Citroen C2:llakin vielä ennättää, kun tarpeeksi rohkeasti autoa tuodaan, mietiskeli Pajari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.