Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Syöttöhäiriö ja lataushäiriö pilasivat Suomen ampumahiihtäjämiesten kilpailun – naiset selvisivät 14. sijalle

Suomen miesten viestinelikko hyytyi 19:nneksi ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailuissa Slovenian Pokljukassa. Norja voitti yli puolen minuutin erolla ennen Ruotsia. Venäläisurheilijoiden nelikko oli kolmas.

Suomen joukkueessa hiihtivät Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo. Kilpailu meni pilalle jo Harjulan avausosuudella, kun hänen aseeseensa tuli syöttöhäiriö. Sitten hänen laskunsa varapatruunoiden määrästä meni sekaisin. Hämminki johti aikasakkoon, joka pudotti Suomen maalissa 17. sijalta kaksi pykälää alaspäin.

Myös toisen osuuden Seppälällä oli vaikeaa.

– Pystypaikalla tuli lataushäiriö ja meni kaksi varapanosta. Päävalmentaja huusi vain, että meille tuli aikasakko, Seppälä sanoi Ylen televisiohaastattelussa. Hän viittasi Harjulan kommelluksiin ja siihen, että hän yritti keskittyä suoritukseensa.

Harjulalle kertyi kaikkiaan kolme, Seppälälle kaksi, Rannalle yksi ja ankkuri Hiidensalolle kolme ohilaukausta. Suomen miehet ovat väläytelleet tällä kaudella, kun maailmancupissa nelikko on sijoittunut viestin kärkikymmenikköön kolmesti. MM-viesti meni pieleen eikä Seppälä ollut muutenkaan tyytyväinen.

– Kisat eivät menneet niin kuin piti. Kaksi osa-aluetta kolmesta toimi. Makuulta taisi tulla yksi sakko koko kisoissa, mutta pystyammunta ei toiminut, Seppälä sanoi.

Naisten alku kärkikymmenikössä

Aiemmin lauantaina Suomen naisten nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen sijoittui 14:nneksi ampumahiihdon MM-kilpailujen naisten 4x6 kilometrin viestissä.

Viestin avannut Minkkinen ja toisen osuuden hiihtänyt Eder pitivät Suomen kärkikymmenikössä. Minkkinen selvitti puhtaasti ampumapaikat, mutta Eder räiski kaksi hutia makuupaikalla.

– Kaksi ensimmäistä laukausta meni ohi, joten alku oli huono. Sitten kaikki taulut kaatuivat. Jokainen kisa alkaa makuuammunnalla. Vaikka tulisi nollat, vie ammunta liikaa aikaa. Pystyssä tuli hyvä suoritus, ja se pelasti, Eder kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

– Olosuhde oli hidas. Edellä lähtenyt ryhmä meni kovaa. Loppu meni ok, mutta ei täydellisesti, Eder kertasi hiihtoaan.

Jänkän kolmannella osuudella Suomi putosi 14:nneksi. Hän ampui neljä hutia. Kinnunen (kaksi ohilaukausta) ankkuroi Suomen maaliin vajaat viisi minuuttia voittaja Norjan jälkeen. Norja kukisti Saksan 8,8 sekunnin ja Ukrainan 9,2 sekunnin erolla.