Vierasfanit aiheuttivat häiriötä Pelicans-pelissä, yksi henkilö vietiin putkaan - "Siinä oli hiukan uhkaa päällä"

Kahakka tapahtui erän puolivälissä Lausannen fanien kulmauksessa. Mikael Hoikkala

Anne Honkanen

Pelicansin ja sveitsiläisen Lausannen välisen jääkiekon CHL-ottelun kolmannessa erässä puhkesi katsomorähinä.

Kahakka tapahtui erän puolivälissä Lausannen fanien kulmauksessa. Tilanne jatkui useita minuutteja, ja järjestysmiehet joutuivat rauhoittelemaan useita kuumana käyneitä vieraskannattajia.

Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kertoo, että Lausannen kannattajat aiheuttivat häiriötä.

- Eräs ideanikkari oli saanut päähänsä kiivetä päätyaition katolle, ja kun järjestyksenvalvojamme aivan oikein häntä lähtivät sieltä poistamaan, niin kaksi muuta ideanikkaria hyökkäsi heidän kimppuunsa, Kolu kertaa.

Järjestyksenvalvojat saivat kuitenkin katolle kiivenneen sveitsiläisen lopulta taltutettua ottamalla hänet kiinni ja painamalla maahan.

- Tässä vaiheessa siinä oli hiukan uhkaa päällä, kun noin kymmenen Lausannen kannattajaa oli tulossa vielä leikkiin mukaan, Kolu kertoo.

Järjestyksenvalvojat saivat tilanteen kuitenkin rauhoittumaan. Häiriötä aiheuttanut sveitsilläismies pantiin rautoihin ja poliisi vei hänet putkaan muutamaksi tunniksi.

Hämeen poliisin tilannekeskuksesta vahvistettiin, että ottelussa on ollut "jonkinlaista rähinää".

- Jotain hässäkkää on ollut ja joku on mahdollisesti otettu kiinni. Mutta nyt tilanne on jo ihan rauhallinen, tilannekeskuksesta kerrottiin noin 21.30 sunnuntai-iltana.

Tilannekeskuksen mukaan poliisit olivat olleet paikan päällä hallissa koko ottelun ajan. Kolu sanoo, että poliisipartiot ovat paikan päällä oman harkintansa mukaan.

- Sitä tapahtuu aina silloin tällöin.

Putkaan viedylle henkilölle annettiin sakko järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Päivitetty 1.9. klo 22.46 Kolun kommenteilla ja 2.9. klo 10.04 tiedoilla taltutetun henkilön putkaan viemisestä sekä tämän saamista sakoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Malja keväälle virtuaalisesti – seuraa Vääksyn lukion kevätjuhlaa tästä
 3. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 4. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 5. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 6. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 7. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 8. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 9. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 10. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 11. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 12. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 13. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"
 14. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 15. Kimmo Kankaan Esalainen: Kauppojen ja ravintoloiden pelikoneet saisi sulkea pysyvästi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 8. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 9. Fingerpori 30.5.2020
 10. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 11. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 12. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa
 15. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.