Suomalaiskuskeilla mahdollisuus useampiinkin EM-mitaleihin

Komostenkylän motocrossradan varikolla viimeisteltiin EM-enduron näyttämöä viikonlopun kilpailua varten. Tuomo Seppänen

Tuomo Seppänen

Useilla suomalaisajajilla on hyvät mahdollisuudet yltää EM-mitaleille ja mestariksi asti enduron EM-sarjan päätösviikonloppuna.

Jämsäläinen Roni Kytönen on lähes varma mestari Junior E1 -luokassa, jota hän isännöi 120 pisteellään. Lahtelaista Salpausselän Moottorikerhoa edustava Antti Hänninen on kiinni luokan hopeassa 96 pisteellään. Jämsän enduroperinnettä vaaliva Eemil Pohjola puolestaan lähtee finaaliviikonlopun kilpailuihin yli 250-kuutioisten nelitahtipyörien sarjajohtajana.

Pohjola on kasannut kauden aikaisemmista kilpailuista 109 pistettä ja johtaa kakkosena olevaa Ruotsin Albin Elowsonia 15 pisteellä.

Sekä Kytösellä että Pohjolalla on mahdollisuuksia voittaa myös yleiskilpailun mestaruus. Kytönen on yleiskilpailussa toisena ja Pohjola neljäntenä.

Alle 23-vuotiaiden E2/E3-luokassa ajava Tshekin Kristof Kouble johtaa yleiskilpailua 11 pisteen erolla Kytöseen. Kouble ei kuitenkaan ole Heinolassa puolustamassa sarjajohtoaan, sillä hän kaatui pahasti jokunen aika sitten.

Heinolan kilpailussa on jaossa vielä 60 pistettä, joten perussuorituksella ja ilman vaikeuksia Kytönen tullaan kruunaamaan mestariksi.

38 ruotsalaiskuljettajan joukossa Heinolaan saapuivat myös sisarukset Martina ja Emilia Reimander. Isosisko Martina majailee naisten sarjassa kuudentena ja Emilia kahdeksantena. Norrköpingiläiset ovat viettäneet Heinolassa jo muutaman päivän ja ehtineet tutustua kilpailureittiin.

– Hyvältä näyttää, sanoo Martina Reimander, joka kilpailee Komostenkylän maastoissa jo toista kertaa.

– Olin täällä jo kolme vuotta sitten MM-kisoissa. Näyttää, että yksi maastokoe on sama mitä silloin ajettiin, mutta muut kaksi ovat uusia, hän arvioi.

– Emme ehkä mestariksi asti yllä, mutta mitalisijoille on hyvällä suorituksella mahdollisuuksia, toteavat sisarukset yhteen ääneen.

Martina Reimanderilla on kirittävää pronssi­sijaan 15 pistettä ja Emilia Reimanderilla 21 pistettä.

Ruotsalaisten lisäksi useampia kuljettajia on saapunut Heinolaan muun muassa Tshekistä, Puolasta, Ranskasta ja Isosta-Britanniasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 3. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 6. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 7. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 8. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 9. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 10. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 11. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 12. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 13. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 14. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla
 15. Viiden mitalin saalis tyydyttäisi Ahkeraa Kalevan kisoista – "Erityisesti lämmittää nuorten ensikertalaisten osanotto"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.