Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Uupumus pakotti mäkimiehet kilpailutauolle – päävalmentaja järjesti Antti Aallolle ja Niko Kytösaholle lepojakson ennen MM-viimeistelyä

Antti Aalto ja Niko Kytösaho ovat venyttäneet henkisen ja fyysisen kestävyytensä äärimmilleen mäkihypyn tämän talven maailmancupissa. Rankimmillaan viikkojen mittaiset kilpailukiertueet nujersivat henkiset voimat tammi-helmikuun vaihteessa, ja päävalmentaja Janne Väätäinen otti aikalisän.

Kaksikko palasi Suomeen lepäämään, latautumaan ja viimeistelemään MM-kuntoaan Oberstdorfin kisoihin.

– Hyvin Antti ja Niko ovat jaksaneet, mutta Willingenin ja Klingenthalin kisoissa homma alkoi näyttää vaikealta. Hyppääjien katse alkoi himmetä kirkkaimmasta, Väätäinen kertoi MM-kisojen etänä järjestetyssä ennakkotilaisuudessa.

Kytösaho tipahti pistesijoilta, ja Aalto pääsi Saksan neljässä kilpailussa vain kerran cupin pisteille. Väätäinen mietti, olisiko kiertue pitänyt keskeyttää jo Salpausselän kisojen jälkeen tammikuun loppupuolella.

– Asiat kehittyivät hyvin Lahden kisoihin. Sitten tuli henkinen väsymys, kun olimme toistaneet samoja asioita viikonlopusta toiseen, Väätäinen jatkoi.

– Sitten otimme tavallaan kaksi askelta taakse ja palasimme perusasioihin.

Päänuppi sai huokaista

Aalto paneutui kotimaassa ylämäen laskuasentoon.

– Se on hyvän ponnistuksen edellytys ja onkin taas asettunut hyville urille. On tullut aika hyviä hyppyjä, Aalto kertoi MM-viimeistelystä.

– Koen, että oli hyvä palata Suomeen, kun oli ollut pitkiä reissuja. Ne olivat henkisesti raskaita, kun korona-aikana pitää olla koko ajan joko mäessä tai hotellilla.

Kytösaho vahvisti, että kisatauko teki "päänupille" hyvää.

– Oli hyvä saada tilanne rauhoitettua ja hyvää treeniä, jotta pääsee virkeänä MM-kisoihin, Kytösaho kertoi.

– Toivottavasti pystyn nauttimaan kisoista, vaikka välillä oli vähän tuskaista.

MM-kisoissa hypätään miesten normaalimäki lauantaina 27. helmikuuta, sekajoukkueiden kilpailu 28. helmikuuta, suurmäki 5. maaliskuuta ja joukkuemäki 6. maaliskuuta.

Suomen muut mieshyppääjät ovat Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen.