White Cross Bicho Jokimaan jättiyllättäjä

Jere Törmänen

Magic Monday -iltaa vietettiin Jokimaan ja Seinäjoen raveissa. Toto65-kohteissa edettiin pääasiassa kuumimpien pelihevosten merkeissä, mutta yksi suuri yllätyskin nähtiin.

Ratojen kesken jaetun Toto65-kierroksen ensimmäinen kohde ajettiin Seinäjoella. Tuomas Pakkasen valmentama 1 Crystal Cool pystyi pitämään keulapaikan kovassa alkukiihdytyksessä, jonka jälkeen tamma ei kohdannut mitään ongelmia. Maalisuoralla vastustajat jäivät parinkymmenen metrin päähän.

Jokimaalla ajetussa toisessa kohteessa nähtiin jymy-yllätys, kun Ari Moilasen ajama ja Kimmo Niemelän valmentama White Cross Bicho palasi pitkän kuivan kauden jälkeen voittojen tielle. Ruunan peliosuus Toto65-pelissä oli ainoastaan kaksi prosenttia.

Kolmas kohde ratkesi jo kiihdytykseen, kun Mika Forssin ajama suosikki Mainio onnistui pitämään sisältä johtopaikan. Ruuna irtosi lopussa kevyesti ykköseksi.

Neljännen kohteen voiton vei yli kahden vuoden kilpailutauolta palannut Loveya Fashion. Anne Luttisen tallista debyytin tehnyt tamma teki tauon aikana varsan ja palasi kilparadoille voittajana.

– Hevonen oli aika voimakkaasti ohjilla, mutta muuten ihan asiallinen. Tamma oli nuorempana meillä valmennuksessa, ajettiin hieman kilpaa ja sitten omistaja halusi teettää tällä varsan. Nyt se jatkanee kilpauraansa pidempään. Hevonen parantaa varmasti, kun saa startteja alle, ohjastaja Pekka Korpi kertoi.

Rivin eniten pelattu hevonen Halmet Star voitti viidennen kohteen johtopaikalta. Toto65-kohteiden jännittävin voittokamppailu nähtiin päätöskohteessa, kun Rambo Rivner ja Past Or Flash iskivät yhteen. Johtavan takana juossut Past Or Flash kurkotti niukkaan voittoon ja toi Santtu Raitalalle illan toisen ykkössijan.

– Juoksu meni sillä tavalla kuin toivottiinkin. Ohjastusfiilis on tällä hetkellä hyvä, kun hevoset ovat suorittaneet hienosti, ohjastajaliigan voittoa tavoitteleva Raitala kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä vastaa vähävaraisten maskijakelusta alueensa kunnissa – "Vielä ei tiedetä, miten tuo ryhmä rajataan", yhtymän toimialajohtaja Mika Forsberg sanoo
 2. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 3. Hygieniahoitajat Sari Mölsä ja Leena Salo näyttivät ESS:lle, kuinka maskia käytetään oikeaoppisesti – katso video sekä kuvat
 4. Kultsu FC:n nigerialaishyökkääjät kurittivat Reipasta jalkapallon Kakkosessa – "Tappio ketuttaa totta kai"
 5. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 6. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 7. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 8. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 9. Sysmän uimalan vuokrasopimus purettiin – vuokralainen vaatii kunnalta miljoonakorvauksia, kun ei voinutkaan rakentaa paikalle kelluvaa mökkikylää
 10. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 11. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 12. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 13. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"
 14. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 15. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.