Ura ohi 21-vuotiaana

Valtteri Mäkäläinen joutuu lopettamaan koripalloilijan uransa, ennen kuin se kunnolla ehti altaakaan. 21-vuotias Namika Lahden lahjakkuus ripustaa tossut naulaan vaikeiden loukkaantumisten takia.

- Kun pitää painaa Buranan voimalla, eikä hallille tulo tuntunut enää hauskalta, niin ratkaisu oli lopulta helppo tehdä. Lisäksi fysioterapeutit varoittelivat nivelrikosta. Jos haluan liikkua vielä kymmenen vuoden kuluttua, niin pelaaminen oli parasta lopettaa, Valtteri Mäkäläinen kertoo.

Kuuden vuoden aikana Mäkäläinen on ollut kolme kertaa leikkauspöydällä. Polvi, selkä ja nilkat ovat olleet kovilla. Yksi kausi meni kokonaan pilalle sydämen rytmihäiriöiden takia.

Valtteri Mäkäläistä pidettiin asiantuntijapiireissä koripalloilevan veljessarjan lahjakkaimpana pelaajana. Heistä Ville taistelee Suomen mestaruudesta Bisonsin paidassa, ja Vesa puolestaan Katajassa.

Poikamaajoukkueiden vakiokasvo Valtteri ei päässyt koskaan mittamaan taitojaan kunnolla liigatasolla.

- En ole katkera, vaikka ura jäikin näin lyhyeksi. Ratkaisu oli vain tehtävä, muuta vaihtoehtoa ei jäänyt, Valtteri korostaa.

Lue lisää lauantain lehdestä.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut