Pelinsä löytänyt Kärppien Aleksi Mustonen rankaisi vanhaa seuraansa

Kärpät kaatoi Ilveksen jatkoajalla. Timo Heikkala / LEHTIKUVA

Matti Ahola / STT

Täksi kaudeksi Kärppiin siirtynyt Aleksi Mustonen pelasi pitkään varjojen mailla, mutta jääkiekkoliigan viime peleissä hän on päässyt hyvään vireeseen. Helmikuun alkuun asti plakkariin kertyi lähinnä miinusmerkintöjä, mutta sitten tahti muuttui täysin.

Seitsemään viimeiseen peliin on syntynyt viisi maalia, ja perjantain kotipelissä vanhaa seuraansa Ilvestä vastaan Mustonen iski kaksi osumaa, joista toinen ratkaisi pelin jatkoajalla lukemin 4–3.

– Minulla oli vaikeita hetkiä pitkään, joten totta kai tuntuu hyvältä ja helpottaa, kun tulee onnistumisia, Mustonen sanoi pelin jälkeen.

Jatkoajalla Mustonen nousi väkisin maalipaikkaan ohi entisen seurakaverinsa Eemeli Suomen. Suomi joutui rikkomaan, mutta Mustonen pelasi tilanteen loppuun ja siirsi laukauksensa paluukiekon juuri ja juuri maaliviivan paremmalle puolelle ohi maalivahti Ville Kolppasen.

Avauserässä Mustonen vei Kärpät 2–0-johtoon ylivoimalla. Ohjaus osui ensin tolppaan, minkä jälkeen Mustonen siirsi kiekon tyhjään maaliin.

Ottelun loppua kohti ote siirtyi yhä enemmän ja enemmän Ilvekselle. Suomi tasoitti tilanteeksi 3–3 ajassa 54.29.

Voittomaalissa kiinni ollut Kärppien Tuukka Tieksola katseli maalia jäähyaitiosta taklattuaan aivan turhaan selästä Ilveksen Anssi Salmelaa.

– Otimme aika paljon jäähyjä lopussa, mutta Ilves oli toki hyvä. Pystymme kyllä pelaamaan paremmin, kun jätämme turhat virheet ja turhat jäähyt pois, Mustonen sanoi.

Kärpät ja Ilves kohtaavat toisensa useasti lyhyen ajan sisään. Seuraava kohtaaminen on heti perään lauantaina Oulussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut