Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Herrasmies Latvala Jari Levosesta: ”Hänhän oli oikea rottien rotta pelaajana”

Pelaajaurallaan jäähyherkkänä kuumakallena tunnettu Jari Levonen on tällä hetkellä yksi Liigan arvostetuimmista tuomareista. Tämän allekirjoittaa myös Pelicans-puolustaja Jan Latvala.

Kaikki pelivuosien varrelta karttuneet yhteiset muistot eivät kuitenkaan ole positiivisia. Liigan herrasmiespelaajana palkitun Latvalan uran ainoa käytöskymppi tuli juuri entisen Ässä-pelurin aiheuttamana. Levosen kanssa sattunutta kommellusta hän muistelee hymyssä suin.

- Se oli joskus 90-luvun puolivälin korvilla, kun Japa vielä pelasi. Hänhän oli oikea rottien rotta pelaajana. Siihen aikaan sai oikein kunnolla koukkiakin, mutta hän harrasti sitä vielä enemmän. Jossain vihellyksen jälkeen Japan maila oli mun kainalossa ja housun sisällä, jolloin otin siitä kiinni ja nykäisin. Hän päästi irti ja se lensi katsomoon, selventää 41-vuotias konkari.

Uran likaisimman tempun jälkeen katumus iski päälle välittömästi.

- En tiedä oliko se sellainen pieni turhautuminen tai hermostuminen, mutta sen jälkeen kyllä vähän nolottikin.

Kyseinen episodi on jäänyt kaksikon osalta unholaan. Kaukalossa erotuomarina toimivan Levosen ja uraansa edelleen jatkavan Latvalan yhteistyö sujuu nykyisin mallikkaasti. Lahtelaispuolustaja jakaakin estoitta kehuja entiselle vastustajalleen.

- Japasta tekee hyvän tuomarin se, että hän käyttää ääntä aika paljon pelin aikana. Esimerkiksi kun pakki menee hakemaan päätykiekkoa, niin hän huutaa jo siinä matkalla takaa tulevalle karvaajalle, että ”kädet alhaalla” tai ”älä vedä selkään”.