Kummola kohukirjasta: Pommista tulikin suutari

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola tuomitsee keskiviikkona julkaistavan Kummolan kääntöpiiri -kirjan sepitteeksi. Kummola kommentoi teosta tiedotteessaan tiistaina.

–? Luettuani Pentti Sainion kirjan totean, että kirja on pitkälti fiktiivinen jatko-osa vuonna 1999 ilmestyneelle Sainion kirjalle, joka valittiin tuolloin vuoden huonoimmaksi kirjaksi Suomessa, Kummola kirjoittaa.

Kummola ei ota kantaa kirjassa esitettyihin väitteisiin taloudellisista epäselvyyksistä. Puuttumatta yksityiskohtiin hän lyttää Sainion kirjan.

–? Pommista tulikin suutari, Kummola jatkaa.

–? En kommentoi aihetta tämän tiedotteen lisäksi erikseen.

Käräjäoikeus hylkäsi huhtikuussa vaatimuksen Kummola-kirjan julkaisun väliaikaisesta kiellosta. Kieltoa olivat oikeudelta vaatineet Kalervo Kummola ja Jääkiekkoliitto.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että julkaisukielto olisi perustuslain vastaista ennakkosensuuria.

Kummolan ja Jääkiekkoliiton mielestä kustantajan aiemmin antama kuvaus kirjasta täyttää törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

<company> Into </company>-kustannus on kiistänyt syyllistyneensä ennakkomarkkinoinnissa kunnianloukkaukseen.

Käräjäoikeus puolestaan painotti ratkaisussaan, että se täyttääkö kirja mahdollisesti jonkun rikoksen tunnusmerkistön, ratkaistaan julkaisemisen jälkeen – ei ennakkoon.

Kummola ja Jääkiekkoliitto ovat valittaneet käräjäratkaisusta hovioikeuteen, joka antaa asiassa päätöksensä tällä viikolla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut