Kolmen mestaruuden Orimattilan MK isännöi SM-joukkuekilpailua viikonloppuna – Juuso Matikaisella uudet joukkuekaverit

Kolme kertaa peräkkäin motocrossin SM-joukkuemestaruutta voittamassa ollut Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen saa viikonloppuna rinnalleen uudet kuljettajat. Katja Luoma

Orimattilan Moottorikerho isännöi kotimaisen motocrossin ulkoratakauden perinteistä päätöstä, kerhojoukkuekilpailua Orimattilan Ollosten radalla viikonloppuna. Isäntäseura on voittanut Suomen mestaruuden kolmesti perättäin.

Kausilla 2016–2018 OriMK:n ykkösjoukkueen muodostivat Juuso Matikainen, Joni Tuominen ja Niko Koskela. Tänä vuonna edustuskolmikossa on mukana ainoastaan Matikainen, joka voitti jo aiemmin tällä kaudella uransa ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden MX1-luokassa. Koskela päätti kilpauransa viime kauteen eikä Tuominen ajanut tänä kesänä kuin kaksi SM-osakilpailua MX1-luokassa.

Rinnalleen Matikainen saa kotikisassa Iiro Laitisen ja Nestori Tolvasen. Laitinen teki tänä vuonna paluun kilpailuihin ajaen ensi kertaa vuosikausiin kokonaisen sarjan. Hän voitti SM-sarjaa yhtä porrasta alemman MXB-luokan MX-liigan ja ajoi pari MX1-luokan SM-osakilpailua ollen parhaimmillaan erissä yhdeksäs. Tolvanen on joukkueen kuopus, joka sijoittui alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupissa kuudenneksi ja keräsi muutaman SM-pisteen MX2-luokassa.

Sipoon Moottorikerho puolustaa viimevuotista hopeaa ja Espoon Moottorikerho pronssia.

SM-kerhojoukkuekilpailuun on ilmoittautunut 29 kolmikkoa. 20 parasta joukkuetta selvittää tiensä lauantain karsinnasta sunnuntaiseen finaaliin.

SM-karsinta starttaa lauantaina kello 16.15 ja SM-kilpailu sunnuntaina kello 10.30.

Kolme muuta joukkuekilpailua

Orimattilan hiekkasaviradalla ajetaan viikonlopun aikana myös kolme muuta joukkuekilpailua, joilla ei ole SM- tai Suomen Cup -arvoa.

Alle 15-vuotiaiden MXC-luokkien kerhojoukkuekilpailussa hallitseva mestari on Vantaan Moottorikerho. Hopeaa otti viime vuonna Lohjan Seudun Moottorikerho ja pronssia Turun Moottorikerho.

Tänä vuonna mukana on 32 joukkuetta, jotka kilpailevat sunnuntaina.

7–11-vuotiaiden MX65-luokassa kerhojoukkuemestari oli viime vuonna Vantaan Moottorikerho. Seuran kakkosjoukkue ajoi hopeaa ja Turun Moottorikerhon ykkösjoukkue pronssia.

Orimattilan kilpailuun on ilmoittautunut 20 joukkuetta, jotka kilpailevat lauantaina.

Veteraanien joukkuekilpailussa joukkueen voi muodostaa myös yli seurarajojen. Viime vuonna mestaruuden nappasi Karkkilan Moottorikerhon ykkösjoukkue. Hopealle ajoi Team LNL ja pronssille SE-Team Kerava.

Orimattilassa kilpailee lauantaina 18 veteraanijoukkuetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.