Pelicansille maukas kotivoitto, Mankinen iski jatkoajalla

Tepsin maalivahti Rasmus Tirronen oli avauserässä hyvässä torjuntavireessä. Sami Lettojärvi

Eerikki Lyytikäinen

Pelicansin ja TPS:n välinen Liiga-ottelu päättyi isäntien 2-1-jatkoaikavoittoon

1.erä

Pelicans aloitti kotikamppailun TPS:ää vastaan räväkästi. Kotijoukkue kävi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta tulos jäi laihaksi. Kovan paineistamisen ja lievän huolimattomuuden vuoksi TPS pääsi jo avausvitosen aikana kahdesti ylivoimahyökkäyksiin, mutta maalivahti Tomi Karhunen piti pintansa.

Kummatkin joukkueet pääsivät kokeilemaan kerran ylivoimalla, mutta maalit jäivät tekemättä.

Myös Tepsin maalivahti Rasmus Tirronen oli hyvässä torjuntavireessä.

2.erä

Erä oli todella rikkonainen. Tuomarilinja oli tarkka ja siitä kärsivät molemmat joukkueet. Kakkoserässä ei juuri viisi vastaan viisi -pelaamista nähty.

Pelicans pääsi heti erän alussa kokeilemaan osaamistaan miesylivoimalla, mutta touhu meni näpertelyksi. Turkulaiset puolestaan hyödynsivät ylivoimansa, kun joukkueen kultakypärä Lauri Korpikoski sutaisi maalin edestä irtokiekon ohi voimattoman Tomi Karhusen.

Pelin taso laski yleisesti myös todella paljon. Pelaaminen oli jääkiekon sijaan hyvin usein lähinnä miekkailua. Söhimistä ja tökkimistä nähtiin puolin ja toisin.

3.erä

Pelicans sai kymmenen minuuttia ennen loppua kertaalleen kiekon ohi Rasmus Tirrosen, mutta Hannes Björnisen ylivoimamaali maalin edestä tulkittiin potkumaaliksi. Tuomio meni täysin oikein.

Palkinto tuli kuitenkin kolme minuuttia ennen loppua, kun venäläispakki Aleksandr Shtshemerov napautti viivalta kiekon ohi Tirrosen.

Hetkeä myöhemmin kiekko oli jälleen Tirrosen takana. Tepsin Santeri Lukka lähti lähti kolmatta kertaa jäähylle, eikä Pelicans jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Kapteeni Hannes Björninen iski 2-1-maalin ajassa 59.01.

Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Ilari Filppula löi pelin tasoihin 17 sekuntia ennen summeria.

Jatkoaika

Jatkoajalla molemmilla joukkueille oli hetkensä - Pelicansilla toki enemmän. Ansaittu voittomaali syntyi puoli minuuttia ennen loppua, kun Jesse Mankinen ujutti kiekon ohi Rasmus Tirrosen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.