Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Norjan Lägreid normaalimatkan MM-kultaan – viimeinen ampumapaikka tuhosi suomalaistoiveet

Norjan Sturla Holm Lägreid ylsi ampumahiihdon maailmanmestariksi heti ensimmäisissä arvokilpailuissaan, kun hän voitti miesten 20 kilometrin normaalimatkan MM-Pokljukassa. Lägreid ampui puhtaasti samoin kuin hänelle 16,9 sekuntia hävinnyt Saksan Arnd Peiffer. Norjan Johannes Dale otti pronssin.

Tero Seppälä ja Tuomas Harjula olivat hyvissä asemissa ennen viimeistä ampumapaikkaa. Siinä kumpikin ampui kolme sakkoa ja sijoitukset putosivat reilusti. Kaikkiaan neljä sakkoa ampunut Seppälä oli 37:s, neljän sakon Harjula 65:s ja kahdeksan sakkoa kerännyt Olli Hiidensalo 95:s.

Makuuammunnat puhtaasti hoitanut Seppälä oli kolmen paikan jälkeen 13:ntena, ja nolla-ammunta viimeiseltä pystyltä olisi riittänyt kärkikymmenikköön. Hiihtoajoissa hän oli koko porukan kymmenenneksi nopein.

– Hiihtoladulla oli varmaan elämäni paras päivä. Huolto oli tehnyt hyvää työtä, minulla oli tosi hyvä suksi, Seppälä totesi tiedotteessa.

Ammunnatkin sujuivat, paitsi sen viimeisen osalta.

– Tein kaikki valmistelut niin hyvin kuin osasin. Ehkä kuormitusta oli jo jonkun matkaa ja heilunta liian isoa, Seppälä pohti ratkaisevaa ammuntaa.

Uskoa tulevaan 25-vuotiaalla Seppälällä riittää.

– Kyllä se päivä vielä tulee, kun pystyn palkintokorokkeellekin kiipeämään. Sitä kohti tässä mennään ja tehdään kovasti töitä. Ei auta kuin treenata lisää, ja ensi kesällekin on jo kovia suunnitelmia. Kontiolahden penkka pitää tulla enempi vielä tutuksi, ammunta pitää saada vielä paremmaksi, että voidaan oikeasti taistella kärkisijoista.

Harjula oikoi, Hiidensalo tuskaili

Harjulan viimeisen paikan kolme sakkoa pudottivat häntä nelisenkymmentä sijaa.

– Kaikki oli muuten hyvää, viimeistä pystyä lukuun ottamatta. Se yleensä ratkaisee kaiken, niin kuin tänäänkin. Ei siinä oikeastaan muuta, vähän keskittyminen herpaantui ja vähän lähti oikomaan taas sitä tekemistä.

Hiidensalo valitteli keuhko-ongelmia.

– Ihan sama ongelma, mitä koko tammikuun ja helmikuun alun on ollut. Aika kovaa polttelua on, todennäköisesti jonkinlaista tulehdusta.

MM-kisat jatkuvat torstaina parisekaviestillä.