Hockey Time -podcast: Mistä näitä viléneitä, jämseneitä ja rajaniemiä oikein kumpuaa? JuniorPelicansin pelaajapolulla tuetaan oppimiselle uteliaita ja vastuullisia nuoria

Tuoreimman Hokipodin haastattelussa JuniorPelicansin valmennuspäällikkö Olli Mikkola.

Matias Rajaniemi, 18, ja Topias Vilén, 17, ovat nuoresta iästään huolimatta vakiokasvoja Pelicansin Liiga-joukkueen alakerrassa. Juha Peurala

ESS

Kahdeksassa edellisessä Liiga-ottelussaan seitsemän kertaa pisteittä jäänyt Pelicans on antanut runsaasti vastuuta omille kasvateilleen. Lahtelaisseuran edustusmiehistössä on pelannut kuluvalla kaudella 15 pelaajaa, joilta löytyy kokemusta Pelicansin juniorijoukkueista.

Hockey Time -podcastin puheenaiheet:

– Omat kasvatit olivat näkyvästi esillä tiistain Tappara-matsissa. Elias Vilén ohjasi Liiga-uransa avausmaalin Juuso Jämsenin maukkaasta lättysyötöstä (00:09).

– JuniorPelicansin valmennuspäällikkö Olli Mikkola on seurannut ilolla nuorukaisten esiinmarssia miesten ammattilaissarjaan. Vilénin veljekset (17-vuotias Topias ja 20-vuotias Elias) ovat Mikkolan mukaan ikäisekseen kypsiä ja vastuullisia nuoria urheilijoita. Mitä Pelicans-polku pitää sisällään ja ketkä vastaavat sen toteutuksesta? Pelaajien tasoryhmissä tapahtuva yksilöllisempi jalostaminen käynnistyy yläkouluiässä, ja jatkuu aina huippu-urheiluvaiheeseen asti (02:03).

– JuniorPelicans on harrastajamäärällä mitattuna Suomen toiseksi suurin jääkiekkoseura Kiekko-Espoon jälkeen. Koronapandemian vaikutukset ovat näkyneet lajia aloittavien junioreiden aiempaa vähäisempänä määränä. Valmennuspäällikkö Olli Mikkolan ajatukset Pelicansin A–C-nuorten kuluvan kauden kilpailullisesta menestyksestä. Puolustaja Petteri Riihinen ponnisti suoraan A-nuorten SM-sarjasta Liigaan (12:18).

– Kapteeni Hannes Björninen on karanteenin vuoksi sivussa Pelicansin viidestä seuraavasta ottelusta. Sairastuvalta löytyy monta kysymysmerkkiä. Tuomareille ei saa antaa mahdollisuutta viheltää jäähyjä varsinkaan pelitilanteiden ulkopuolella. Onnistuuko Pelicans pitämään vastustajien lavat kurissa loppuviikon JYP- ja HIFK-otteluissa (16:54)?

Uusin jakso on kuunneltavissa Spotify-suoratoistopalvelussa tai oheisella mediasoittimella:

Kaipaatko Pelicansin kokoonpanoon ulkopuolelta tulevia vahvistuksia vai antaisitko jatkossakin enemmän vastuuta omille kasvateille? Kommentteja voit viskellä tämän jutun alle tai Twitterissä tilille nimeltä Hockey Time Lahti (@HokiPodi) ja aihetunnisteella #hokipodi.

Elias Vilénille liigauran avausmaali: ”Tuntui, että maailma pysähtyi”

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut