Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Teräsmies ja ikämies Tapparan kirin takana

Kahden maalin johto pelin puolivälissä ei pelastanut Pelicansia jääkiekkoliigassa Tapparan isäntänä. Lahtelaiset hävisivät maalein 3–4. Tamperelaisille täysi kolmen pisteen potti oli kahdeksas ja voitto kymmenes joukkueen 11 viime pelin aikana.

Tapparan maalilla SM-liigan teräsmies Christian Heljanko, 23, pysäytti 19 kiekkoa. Heljanko on ollut kokoonpanossa 203 peräkkäisessä liigaottelussa, jota pidempää katkeamatonta sarjaa ei ole muilla aktiivipelaajilla.

– Jos noin on, pitää kiittää joukkueen fysiopuolta, joka on pitänyt miehen pelikunnossa. Tänään ei voi sanoa, että olisimme puolustaneet hyvin, mutta emme onneksi antaneet eron repsahtaa kahta maalia isommaksi, kommentoi porvoolaiskasvatti Heljanko.

Tapparan kirin aloitti 33. minuutin kavennusmaalillaan Kristian Kuusela, 37. Ikämies ei liigauransa runkosarjaosumaa numero 258 juurikaan tuulettanut, vaikka maali olikin hänen kauden ensimmäisensä varsinaisella peliajalla. Kuusela (1+2) ja sentterinsä Patrik Virta (2+1) viettivät kolmen tehopisteen iltaa.

Kuusela on tehopisteillään 3+27 pistepörssin viidentenä. Kauden kahdella edellisellä maalillaan Kuusela kaatoi HIFK:n ja KalPan marraskuussa peräkkäisinä päivinä jatkoajalla. Täyden liigakauden pelatessaan Kuusela on jäänyt SM-liigassa viimeksi alle kymmenen maalin 16 vuotta sitten.