José-Filipe Lima golfasi voittoon Vierumäellä, Kakko kävi vedessä ja manasi puttejaan

Portugalilaispelaaja Lima nousi ykköseksi päätöspäivänä, kun moni muu hyytyi.

Portugalilaispelaaja José-Filipe Lima rynni sunnuntain hurjalla nousullaan voittoon Vierumäellä. Tomi Natri

Tuomo Seppänen

Vierumäki Finnish Challenge huipentui hienosti sunnuntaina Cooke-kentän viimeiselle reiälle.

Portugalin José-Filipe Lima oli ottanut kärkipaikan päätöspäivän komean nousunsa turvin. Hän aloitti päivän 15. sijalta, pelasi kierroksensa kuusi alle parin ja sai kokonaistuloksekseen 274 lyöntiä (–14).

Liman, 37, viimeisen reiän birdie käytännössä ratkaisi voiton, vaikkei hän sitä vielä upotushetkellä tiennyt.

Portugalilaisen perässä tulleista kilpakumppaneista Etelä-Afrikan Bryce Easton ja Skotlannin Calum Hill lähtivät viimeiselle väylälle tietäen, että birdie nostaisi jaetulle ykkössijalle. Easton kuitenkin ylsi vain pariin ja Hill tunaroi bogin, joten Lima pysyi yksin ykkösenä eikä jatkoreikiä tarvittu.

Voitto oli Limalle uran viides Euroopan-haastajakiertueella eli Challenge Tourilla.

Liman valttina oli tasaisuus. Hänen kierroksensa sisälsi kuusi birdietä ja loput paria. Hän pelasi omaa peliään kiinnittämättä huomiota tilanteeseen. Vasta 16. tiillä mies havaitsi voiton olevan ulottuvillaan.

– Uskoin kärjen olevan pari lyöntiä edellä. Mielessä käväisi, että birdie voisi saada vielä ihmeitä aikaan, Lima sanaili kierroksensa jälkeen.

Tuon birdien hän löi sitten viimeisellä reiällä.

Karlberg kyykkäsi piikkipaikalta

Bryce Easton pelasi torstaina ja lauantaina kuusi alle ja starttasi päätöspäivään toisena. Peli ei kuitenkaan sunnuntaina sujunut, eikä kierroksen tulos –1 riittänyt kuin pitämään sijoituksen.

Päätöspäivään piikkipaikalta startannut ruotsalaispelaaja Rikard Karlberg hyytyi kentän isolla puolella.

Ruotsalainen löi kympillä avauslyönnin puiden sekaan ja seuraavan päin mäntyä. Tuplabogi ja seuraavan reiän bogi pudottivat Karlbergin voittokamppailusta. Göteborgilaisen päätöspäivä sujui kaksi yli parin, ja sijoitus tipahti yhdeksänneksi.

Kakko jakoi kolmossijan

Suomen Roope Kakko oli mukana voittokamppailussa. Hän pelasi päätöskierroksen kaksi alle parin. Haaveet voitosta hautautuivat hänen osaltaan kierroksen kolmeen bogiin.

Kakko päätyi kokonaistulokseen –12, jolla hän jakoi kolmossijan skotti Hillin ja ranskalaispelaaja Joël Stalterin kanssa.

Espoolainen ei ollut täysin tyytyväinen päiväänsä. Hän harmitteli etenkin ohi menneitä putteja, jollaiset hänen mukaansa olisivat aiempina päivinä uponneet.

– Vähän karvas maku jäi. Voitto olisi ollut ihan otettavissa.

Roope Kakko kävi välillä vesiesteen puolella. Tomi Natri

Suomalaispelaajien hyvää panosta täydensi Oliver Lindell onnistumalla sunnuntain kierroksellaan. Hän pelasi tuloksen 69 eli kolme lyöntiä alle Cooke-kentän ihannetuloksen. Lindell jakoi 11. sijan yhteistuloksella 278 lyöntiä (–11).

Turnauksen ensikertalainen Kalle Sneck löi sunnuntaina tuloksen kolme alle parin ja nousi yhteistuloksissa jaetulle 36. sijalle.

Mikael Salminen (kokonaistulos par), Albert Eckhardt (+9) ja Joonas Granberg (+10) putosivat sunnuntaina entistä kauemmas kärjestä.

Hyvän päätöskierroksen pelannut Lindell on Vierumäen-turnauksen jälkeen 40. sijalla haastajakiertueen rankingissa ja Kakko sijalla 46. Rankingin 45 parasta pääsee kauden lopulla Euroopan-kiertueen karsinnan finaalivaiheeseen.

Kilpailun järjestelyt keräsivät kiitosta pelaajilta. Haastajakiertueen kisa järjestettiin Vierumäellä neljännen kerran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.