Orimattilassa kasvanut ori Caijus yllätti nousemalla kolmanneksi

Caijusta ajoi Antti Teivainen. Hanna Laakso / Hippos

Janne Urpunen

Orimattilassa syntynyt Caijus oli kuninkuuskilpailun ehdoton yllättäjä. Heidi ja Antti Nikusen kasvatti jaksoi pitkällä päätösmatkalla kolmanneksi, ja oli kolmas myös kokonaistuloksissa.

Antti Teivaisen ajama hevonen oli 2 100 metrillä kahdeksas ja maililla toinen. 3 100 metriä hevonen juoksi ensimmäistä kertaa.

– Tämä otti senkin hyvin. Teki ihan hyvän juoksun pitkällä matkalla. Kahden matkan jälkeen tavoite oli pysyä porukassa ja saada jonkinlainen sija. Hevonen vastasi hyvin huutoon, valmentaja Mika Mäkelä sanoi.

Aivan pensaasta oriin hyvä esitys ei taustajoukoille tullut.

– Muutamalle kaverille sanoin, että olin edellisissä Lahden Kunkkareissa Siporilla toinen, ja nyt minulla on hevonen, joka on paremmassa kunnossa.

Omistajat empivät pitkään seitsenvuotiaan ilmoittamista kovaan kolmen startin koitokseen. Mäkelän ei tarvinnut päätöstä katua, kun hevonenkin vaikutti urakan jälkeen hyvävoimaiselta.

– Se oli kolmentonnin jälkeen tosi pörhäkkänä tallimutkassa. Kun sillä oli laput alhaalla, Antti (Teivainen) sanoi, että vetäkää ne äkkiä ylös. Painetta oli vielä startin jälkeenkin.

Palkinnoksi Caijus saa Mäkelän mukaan tavallista enemmän porkkanoita ja muutaman viikon lepoa.

Poikolan Neito teki tasaista jälkeä

Iikka Nurmosen tallissa Jokimaalla asusteleva Poikolan Neito oli kuningatarkisan kuudes. Se teki tasaista jälkeä sijoittumalla joka matkalla seitsemänneksi.

Iitin Sokru oli kokonaiskilpailu seitsemäs. Se väsähti pahoin päätösmatkalla.

– Sijoitus on periaatteessa ihan ok, mutta vähän jäi huono maku, kun viimeinen matka meni niin heikosti. Joku henkinen väsymys tuli hevoselle. Viimeinen kierros oli sellaista hölkkää, sanoi hevosen Sokrun kasvattaja ja ohjastaja, orimattilalainen Timo Tuominen.

Kisa alkoi valjakolta hyvin. Ensimmäistä kauttaan avoimella tasolla kilpaileva tamma oli avausmatkalla komeasti toinen ja maililla viides jääden vain kymmenyksen ennätyksestään.

– Yllätyksenä väsyminen tuli. Ehkä tällainen vaativa kuningatarkilpailu ei sovi tälle hevoselle. Yksittäisillä matkoilla tämä pystyy haastamaan ihan parhaita tammoja, kuten lauantaina nähtiin, Tuominen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 2. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 3. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 4. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 5. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 6. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle
 7. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 8. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 9. Fc Lahden otteet pitivät - katso kuvat voittoisasta ottelusta Lahdessa
 10. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 11. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 12. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 13. Aste räppää Ace Cornerilla lauantaina, Headland siirtyy ensi kesään
 14. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 15. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.