Lasse Virén täytti kesällä pyöreitä vuosia, orimattilalainen tanssiorkesteri sanoitti hänelle oman nimikkolaulun

Lasse Virén täytti 70 vuotta 22. heinäkuuta. Kuva on vuodelta 1981. Jorma Pärssinen

Oskari Valtonen

Hiljattain seitsemänkymmentä vuotta täyttänyt Lasse Virén (s. 22.7.) muistetaan niin kestävyysjuoksusta, olympiavoitoistaan kuin maailmanennätyksistään. Orimattilalainen Eki & Mutkattomat puolestaan päätti muistaa urheilijalegendaa omalla nimikkolaululla.

"Kulta-Lassen laulussa" käydään läpi Virénin elämän vaiheita seitsemän säkeistön verran. Kahdeksas säkeistö on "komeasti ansaittu kunniakierros jälkilöylyissä."

Laulu lähtee liikkeelle kansallissankarin syntymästä ja kulkee treenaamisen kautta kohti Münchenin ja Montrealin olympiamenestyksiä ja juoksu-uran jälkeistä hiljaiseloa. Sanat on sovitettu Paavo Melanderin säveltämään Jätkän humppaan.

– Oli kyllä todella suuri ilo ja kunnia saada levyttää ja esittääkin uskomattomalle urheilusankari Lasse Virénille kronikkamainen juhlalaulu syntymäpäivän kunniaksi. Eihän näin kovan luokan mestareita ole löytynyt maastamme enää sitten aikoihin, kertoo laulun tuottaja ja esittäjä Eki Jantunen tiedotteessa.

Laulu julkaistiin 2.8. Spotifyssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 3. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 4. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 5. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 6. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 7. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 8. Lahdessa nähdään vielä kesäteatteria – yhden päärooleista näyttelee tv:stä tuttu
 9. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 10. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea
 11. Tarot-yhtyeestä tunnettu Tommi Salmela julkaisi ensimmäisen soololevynsä 51-vuotiaana – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 12. Vanhuuteen ja dementiaan liitetyt ennakkoluulot ja stereotypiat tekevät vanhuksia näkymättömiksi – ohitse puhuminen ja huomiotta jättäminen yleisiä kokemuksia ikäihmisille
 13. Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat, katso reseptit
 14. Poliisi: Lahdessa maanantai-iltana puuhun törmänneen auton kuljettaja menehtyi
 15. Magneettikalastajilla tärppäsi jälleen Lahdessa: tällä kertaa Vesijärvestä nousi ase

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.