A-nuorten SM-liigan viime kauden paras puolustaja liittyi Pelicansin harjoitusvahvuuteen

Espoon Bluesin juniorikoulun läpikäynyt Jaakko Haarti vahvistaa lahtelaisseuran liigamiehistön harjoitusrinkiä.

Lupaava puolustaja Jaakko Haarti liittyi Pelicansin harjoitusrinkiin. Anssi Hietamaa

Aleksi Sammalisto

Pelicans tiedotti verkkosivuillaan, että Espoon Bluesin juniorikoulun läpikäynyt Jaakko Haarti vahvistaa lahtelaisseuran liigamiehistön harjoitusrinkiä.

Oikea käsi alhaalla pelaavaa Haartia, 20, kuvaillaan kiekolliseksi puolustajaksi. 180-senttinen Haarti valittiin viime kauden päätteeksi A-nuorten SM-liigan All Star -kentälliseen sekä sarjan parhaaksi puolustajaksi.

Mainiosti sujuneen kauden päätteeksi Haartin aikeissa oli siirtyä Yhdysvaltojen yliopistoliigaan (NCAA), mutta suunnitelmiin tuli muutos muutaman rapakon takana vietetyn viikon jälkeen.

– Tein koulun eteen paljon hommia, jotta paikka yliopistoliigassa aukeaisi. Itselleni tuli kuitenkin yllätyksenä, kuinka ratkaisevassa roolissa koulumenestys on yliopistoliigassa myös jääkiekon suhteen. Mikäli et pääse kursseja läpi, et pääse pelaamaan ja niin edelleen. Tiedän, että jos haluan satsata jääkiekkoon, niin minun pitää laittaa siihen kaikki panokset, Haarti sanoo Pelicansin verkkosivuilla.

Kopissa tuttuja naamoja

Haarti on iloinen Pelicansin tarjoamasta mahdollisuudesta. Aiemmilta vuosilta tutut pelikaverit ovat helpottaneet uuden tulokkaan sopeutumista Lahteen.

– Jessen (Ylönen) kanssa ollaan pelattu samoissa jengeissä, samoin Haatasen Aleksin. Myös Kinnusen Santtu on tuttu maajoukkueesta. Jesse on heti opastanut paljon ja näyttänyt kaupunkia, Haarti listaa.

Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkasen mukaan Haarti on erittäin potentiaalinen pelaaja. Laukkanen ei kuitenkaan lähde arvailemaan, lunastaako nuorukainen heti paikkansa liigamiehistöstä vai hakeeko vauhtia miesten peleihin Mestiksen Peliitoista.

– Viime kauden suoritukset A-nuorissa osoittavat, että kyseessä on huippuluokan lahjakkuus, mutta totuttelu miesten peleihin ottaa varmasti oman aikansa. Meidän tiivis Peliitat-yhteistyö on tällaisten nuorten pelaajien kohdalla erittäin arvokas, Laukkanen kommentoi.

Jaakko Haartin uratilastot löydät täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 5. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 6. Pajulahti järjestää sulkapallon nuorten EM-kilpailut – "Nostaa lajin profiilia Suomessa"
 7. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 8. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 9. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 10. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 11. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 12. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 13. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa
 14. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 15. Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.