FC Lahti hankki keskikentälle espanjalaisväriä

ESS

FC Lahti ja espanjalainen keskikenttämies Javi Hervás ovat tehneet vuoden mittaisen sopimuksen. Hervás siirtyy Lahteen FC Hongasta, jossa hän pelasi viimeiset kolme kautta. Espanjalainen on 31-vuotias ja 176-senttinen keskikentän puolustava pelaaja.

Hervás on pelannut juniorivuotensa Córdoba CF:ssa. Hän nousi keväällä 2011 Córdoban edustusjoukkueeseen ja debytoi Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hervás siirtyi 2012 naapurikaupunki Sevillaan, jossa hän debytoi La Ligassa elokuussa 2012. Hervás onnistui Sevillassa iskemään myös maalin La Ligassa yhdeksässä pelaamassaan ottelussa.

Suurimmat meriitit espanjalaisella on kuitenkin sarjatasoa alempaa, jossa hän pelasi liki sata ottelua. Otteluissa syntyi myös viisi maalia, kunnes Hervás siirtyi Australian pääsarjaan.

Suomeen ja FC Honkaan espanjalainen saapui kaudella 2018. Hongassa Hervás pelasi kolmen kauden aikana 74 liigaottelua ja hän teki kuusi maalia.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ottaa uuden suojattinsa vastaan innoissaan. Zenelin mukaan Hervás tuo joukkueeseen taitojensa lisäksi myös roimasti kokemusta ja hän täydentää lahtelaisten keskikenttää antaen mahdollisuuden erilaisille taktiikoille. Zeneli kehuu myös uuden suojattinsa kykyä nähdä kaukana olevien pelaajien liikkeitä ja uskoo, että Lahden kiiturimaiset laiturit tulevat saamaan paljon palloja nopeasti ylös.

– Saimme erittäin mielenkiintoisen pelaajan meidän junaamme mukaan. Meillä on nyt neljä vahvaa keskikenttäpelaajaa, jotka antavat meille mahdollisuuden erilaisille ottelustrategioille, Zeneli kertoo innoissaan.

Hervás liittyy joukkueen mukaan maahantuloon liittyvien koronakäytäntöjen jälkeen.

FC Lahden Daniel Koskipalo U18-maajoukkueeseen

FC Lahti 2021

Sopimuspelaajat

Kari Arkivuo, Jasin Assehnoun, Jean-Christophe Coubronne, Henri Eninful, Eliécer Espinosa, Lassi Forss, Loorents Hertsi, Javi Hervás, Viljami Isotalo, Matti Klinga, Timi Lahti, Pyry Lampinen, Antonio Reguero, Arlind Sejdiu, Joona Tiainen, Mikko Viitikko, Eemeli Virta, Altin Zeqiri, Kristian Yli-Hietanen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut