Ståhlberg paisutti mitalisaldonsa kolmeen, väsynyt Kaijansinkko kykeni suomalaisnaisista parhaimpaan nuorten MM-hiihtojen päätösmatkalla

Suomen Alexander Ståhlberg saavutti kolmannen mitalinsa nuorten MM-hiihdoissa, kun hän sijoittui kolmanneksi alle 20-vuotiaiden miesten päätösmatkalla 30 kilometrin perinteisellä. Yhteislähtökilpailussa Ståhlberg oli voittotaistelussa lähes loppuun saakka, mutta taipui viimeisellä kilometrillä Venäjän Aleksandr Ivshinille ja loppusuoralla Saksan Jan-Friedrich Dörksille.

Ståhlberg saavutti perjantaina hopeaa vapaan kympillä ja ankkuroi lauantaina Suomen viestihopealle.

– Olen erittäin ylpeä kolmesta mitalistani ja iloinen tästä viikosta, Ståhlberg tiivisti kisajärjestäjien kenttähaastattelussa.

Suomi saavutti Sotkamon Vuokatin MM-laduilta kaikkiaan neljä mitalia, kun Niilo Moilanen voitti jo tiistaina perinteisen sprintin maailmanmestaruuden.

– Mitalikantaan paluu viime vuoden kisojen jälkeen oli tavoitteena. Se toteutui enemmän kuin hyvin, joten menihän tämä yli odotusten. MM-kulta kaiken kukkurana, mutta tuli myös loistava viestimitali, Suomen maastohiihtäjien joukkueenjohtajana ja alle 23-vuotiaiden valmentajana toiminut Jussi Simula summasi STT:lle puhelimitse.

– Ketsuppipullo voi aueta, kun kisat lähtevät hyvin käyntiin ja hiihtäjät ovat kunnossa. Alexander sai tähän huippuhiihtoja, ja tulos oli sen mukaista.

Päätösmatkan 30 kilometrin yhteislähdön lopputuloksissa Niko Anttola oli 20:s, Eero Rantala 24:s ja Matias Hyvönen 30:s.

Moilanen, Anttola, Eemil Helander ja Ståhlberg muodostivat lauantaina Suomen hopeisen viestinelikon.

Kaijansinkko ainoa 20 kärjessä

Siiri Kaijansinkon 14. sija jäi nuorten MM-hiihtojen alle 20-vuotiaiden naisten päätösmatkan parhaaksi suomalaissuoritukseksi. Sotkamon Vuokatin laduilla hiihdetyssä 15 kilometrin perinteisen kilpailussa Kaijansinkko jäi voittajasta reilut puolitoista minuuttia.

– Aika väsynyt olo tämän viikon kisojen jälkeen. Ihan ok-kisa kuiteskin. Kärkikymmenikön sijoituksetkaan eivät olleet kaukana, Kaijansinkko summasi Hiihtoliiton äänitallenteella.

Norjan Margrethe Bergane voitti yhteislähtökilpailun lähes puolen minuutin erolla ennen Ruotsin Lisa Erikssonia. Saksan Helen Hoffmann oli kolmas.

Kaijansinkko jäi kolmannesta sijasta yli minuutin. Suomen muut kilpailijat Ida Haapala (22:s) Vilma Ryytty (25:s) ja Fanny Kukonlehto (36:s) hiipuivat 20 parhaan joukon ulkopuolelle.

Alle 23- ja 20-vuotiaiden MM-hiihtojen mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut järjestettiin Lahdessa, mutta sieltä ei tullut suomalaismitalia. Vuokatin ladut olivat suotuisat Suomen alle 20-vuotiaille miehille, mutta alle 20-vuotiaat naiset tai alle 23-vuotiaat eivät saavuttaneet mitaleja. Simula oli silti tyytyväinen hiihtäjien kokonaisuuteen.

– Tasonnostoa tapahtui laajalla rintamalla myös tyttöjen puolella ja alle 23-vuotiaissa. Viime vuoteen ja muuhun verrattuna tuli loistavia hiihtoja kaikissa ryhmissä, Simula sanoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut