Grainfield Aiden palasi Ruotsista voittamaan

Kahden kuukauden mittaiselta Ruotsin-kilpailumatkaltaan maanantaina Suomeen palannut Grainfield Aiden rattaillaan Esa Holopainen jätti vastustajansa kauas. / NELLI SAARI HANDOUT / NELLI SAARI / LEHTIKUVA

Jarno Unkuri / STT

Porissa lauantaina ajettujen Kavioliigan osalähtöjen voittajat juoksivat kärkisijat selkeällä marginaalilla. Kahden kuukauden mittaiselta Ruotsin-kilpailumatkaltaan maanantaina Suomeen palannut Grainfield Aiden jätti vastustajansa kauas.

Kun toinen 500 metriä mentiin vain 26-lukemiin, odotettavissa oli, että verkkaisen matkavauhdin jälkeen loppu tullaan lujaa. Esa Holopaisen laina-ajokki riisui kovimmat vastustajat aseista 1.10-vauhtisella kiripuolikkaalla. 2100 metrillä 7 000 euron arvoiseen voittoon riitti lopulta aika 17,3a.

– Hevonen sai nätin startin ja pääsi helpolla. Se näytti epäilijöille, että kunto ei ole ohitse, pirkkalalaisvalmentaja Hannu Korpi niputti.

– Ensimmäinen kierros oli mahdotonta hölkänkölkkää. Ei me olla kotonakaan ajettu noin hiljaa ikinä.

Ruotsissa 7-vuotias Grainfield Aiden on saanut lempinimen panssarivaunu.

– Se on sen kokoinen ja sen näköinen, Korpi arveli taustaa luonnehdinnalle.

– Se on terve hevonen eikä ole ikäloppu. Lääkärissäkään ei ole tarvinnut käydä kuin varmuuden vuoksi ja lääkäri sanoi, että siinä ei ole muuta vikaa kuin juoksijan vikaa.

Kylmäveristen Kavioliigassa voiton juoksi Heikki Mikkosen valmentama Kartier, joka piti Pyörylän Paronin ja Morisonin selvästi takanaan. Juankoskelainen Mikkonen ajoi offensiivisesti ensimmäisellä takasuoralla pitävään keulaan.

Eeti ja Maatian Tähti hallitsivat myös johtopaikalta, mutta lämminverikohteissa tultiin taaempaa. 7 oikein palautti yli 23 000 euroa, mihin peliprosenttien valossa suurin syyllinen oli 0,62 prosenttia rastattu Don Pescador. Marko Hautamäki löysi sille kiritilan maalisuoralla kreivin aikaan.

Myös Daisy Nashin kohdalla voitiin puhua yllätyksestä. Nakkilalaisen rakennusmestarin Jouni Kivelän valmennettava kiisi Tapio Perttusen ajamana tammalähdön voittoon viidennestä sisäparista.

Kriterium-kolmonen Mr Big Star kilpailee hienossa iskussa ja täydensi rivin pikamatkan kirivoitollaan.

- - - - -

juttua korjattu klo 18.39. Kivelä on nakkilalainen, ei porilainen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut