Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Samuelssonin vire jatkuu vahvana: "En löydä juoksusta mitään moitittavaa"

Pikajuoksija Samuli Samuelsson kiirehti lauantaina Helsingissä 60 metriä parhaaseen suomalaisaikaan 14 vuoteen. Ikaalisten Urheilijoiden juoksija voitti Myllypuron Liikuntamyllyssä käydyn kilpailun ajalla 6,66.

Samuelssonin vire oli jatkoa viikon takaiselle, kun hän juoksi Helsingissä kahdesti ajan 6,68. Sama aika heltisi tänään ensimmäisestä juoksusta.

– Ekassa juoksussa 10 ensimmäistä metriä ei ollut ihan niin hyvä, mutta loppu tuntui tulevan. Uskoin, että pystyn parantamaan ennätystäni. Kiva, että se parani kaksi sadasosaa, Samuelsson sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tuosta toisesta juoksusta en löydä mitään moitittavaa.

Ennätysaika nosti Samuelssonin Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi. Entisen maajoukkueaiturin Mikael Ylöstalon valmentaman Samuelssonin hallikauden päätähtäin on maaliskuun ensimmäisessä viikonlopussa, jolloin Puolan Torunissa kilpaillaan EM-hallikilpailut.

– Seuraavaksi juoksen SM-kilpailuissa Jyväskylässä ja sitten EM-kilpailuissa. Siellä tuollaisella ajalla ollaan välierissä ja ehkä jopa finaalissa, Samuelsson tuumi.

SM-kisat ovat ohjelmassa viikon kuluttua.

Samuelssonin ohella ennätystään Helsingissä kohensivat myös Vantaan Salamien Riku Illukka ja Viipurin Urheilijoiden Roope Saarinen. Illukka oli 60 metrin ensimmäisen juoksun toinen ajalla 6,79 ja paransi ennätystää kaksi sekunnin sadasosaa. Saarinen juoksi toisessa juoksussa toiseksi ajalla 6,83 ja petrasi ennätystään sadasosalla.

Kuivisto rikkoi 21 vuotta vanhan Suomen ennätyksen

Sara Kuivisto on rikkonut peräti 21 vuotta vanhan naisten 800 metrin juoksun Suomen halliennätyksen. Kuivisto juoksi tänään Helsingissä 800 metrillä voittoajan 2.03,29 ja paransi entistä ennätystä yhdeksän sekunnin sadasosaa.

Aiempi halliratojen Suomen ennätys oli Tytti Åbergin (o.s. Reho) vuonna 2000 juoksema 2.03,38.

Helsingin Kisa-Veikkojen Kira Kruuti veti Liikuntamyllyssä juoksua 400 metriin, jonne tultiin ajassa 61,78. Sen jälkeen Kuivisto kiirehti omille teilleen apunaan vain valojänis.

– Kun yksin juoksee tällaisiä kilpailuja, siitä puuttuu rentous. Juoksusta tulee puurtamista. Toki se auttoi, kun näin valojäniksen, Kuivisto kuvaili Urheiluliiton tiedotteessa kahta viimeistä 200 metrin kierrosta.

Kuiviston kausi jatkuu sunnuntaina Pajulahti-hallissa 600 metrin SE-kokeessa.

– Tässä on nyt tarkoitus harjoitella maaliskuisia EM-kilpailuja varten. Siellä pitää pystyä juoksemaan usea startti peräjälkeen, jos aikoo onnistua, Kuivisto sanoi.

Kuivisto on nyt parantanut ennätyksiään kauden mittaan neljästi. Hän juoksi kaksi viikkoa sitten 1 500 metrillä Suomen kaikkien aikojen hallitılaston kakkoseksi ajalla 4.11,92 ja voitti viime viikonvaihteessa Jyväskylässä 400 metriä halliennätyksellään 55,94. Nyt Helsingissä rikkoutui aiemmin tällä kaudella juostu 800 metrin ennätys 2.03,48.

– Juoksu näytti hyvältä. Se tuli nyt hyvin loppuun asti. Viimeksi oli 600 metrin kohdalla vaikeaa, nyt viimeinen 200 metrin kierros tuli alle 31 sekunnin, kommentoi Kuiviston valmentaja Ari Suhonen.

Heikkinen nuorten SE-vauhdissa

Miesten 800 metriä voitti Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen, joka ylsi 19-vuotiaiden halliratojen Suomen ennätykseen 1.51,54. Niklas Rehulan vuonna 1984 juoksema SE alittui 0,34 sekunnilla.

Heikkinen on nuorten eri ikäluokissa voittanut jo seitsemän Suomen mestaruutta. Viime kesänä hän edusti ensimmäisen kerran Suomea myös miesten maaottelussa Ruotsia vastaan vain 18-vuotiaana.