Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Kärppien tehokaksikko rankaisi uudestaan – Pelicansille toinen niukka tappio putkeen

Pelicans on hävinnyt Kärpille jääkiekon Liiga-ottelussa maalein 1–2. 

1. erä

Pelicans aloitti ottelun täysin nukuksissa. Peli oli vanhentunut runsaan minuutin, kun Kärpät pääsi helposti vastahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan. Vieraat käyttivät tilaisuutensa ja siirtyvät Juhamatti Aaltosen viimeistelyllä johtoon ajassa 1.21. Pelicansissakin useaan otteeseen pelanneen Aaltosen maalin alustivat Michal Kristof ja toinen ex-pelikaani Aleksi Mustonen.

Yhtä unista oli myös Pelicansin ensimmäinen ylivoimapeli, mutta toisella kerralla alkoi olla jo yritystä. Pelicans paransi muutenkin erän loppua kohti, mutta Patrik Rybar Kärppien maalilla pääsi kokonaisuudessaan helpolla.

Rybarille merkittiin avauserästä viisi torjuntaa, Pelicansin Jasper Patrikaiselle yhdeksän torjuntaa.

2. erä

Toinen erä oli Pelicansilta ensimmäistä parempi. Veeti Vainion estämisjäähyä seuranneella alivoimalla Kärpät sai pyörityksen aikaan kotijoukkueen päätyyn, mutta muuten Pelicans piti vieraat pitkälti poissa tekopaikoilta.

Tasoitus syntyi ajassa 34.28. Rudolf Cerveny lähti nousuun vasemmalta laidalta ja sai kärppäpuolustajan mailasta iskua, muttei pysähtynyt, vaikka tuomarin käsi nousi pystyyn jäähyn merkiksi. Cerveny hyödynsi siirretyn rangaistuksen ja rynni maalille nostamaan rystyltä yläkulmaan. Kultakypärää Pelicansissa tilapäisesti kantavalle Cervenylle maali oli jo kauden 15:s.

Erän lopulla Pelicans sai vielä kertaalleen kiekon tolppaan, mutta erätauolle poistuttiin lukemien ollessa 1–1. Pelicansin Patrikaisella oli toisessa erässä kuusi torjuntaa, Kärppien Rybarilla seitsemän.

3. erä

Kolmannen erän alkajaisiksi Pelicansia rokotti sama kaksikko kuin ensimmäisenkin erän alussa. Tällä kertaa osat vain vaihtuivat: Juhamatti Aaltonen toimi tarjoilijana ja Michal Kristof viimeistelijänä ajassa 41.41.

Osuma jäi ottelun voittomaaliksi Pelicansin kovasta loppurynnistyksestä huolimatta. Rudolf Cervenyn loistavan tasoituspaikan jälkeen joukkue pääsi vielä ylivoimalle, mutta edes pyöritys kuudella neljää vastaan ei tuottanut tulosta.

Pelicansille jäi peliviikosta käteen kaksi niukkaa maalin tappiota. Pelit jatkuvat tiistaina kotiottelulla Tapparaa vastaan.