Viestinelikko venytti alle 20-vuotiaiden miesten suomalaismenestystä MM-laduilla – "Huomenna jatketaan"

Suomen nuoret mieshiihtäjät saavuttivat lauantaina kolmannen mitalinsa nuorten MM-hiihdoissa Sotkamon Vuokatissa. Alexander Ståhlberg ankkuroi Suomen toiseksi alle 20-vuotiaiden miesten 4x5 kilometrin viestissä. Suomen viestinelikossa hiihtivät Ståhlbergin lisäksi Niilo Moilanen, Niko Anttola ja Eemil Helander.

– Pääsin lähtemään hyvältä paikalta liikkeelle, ja sitten mentiin kovaa. Yritin roikkua sen verran, minkä pystyin. Tuon kovempaa en pystynyt, mutta hienoa, että suorituksemme riitti mitaleille, kolmannen osuuden hiihtänyt Helander kertoi Hiihtoliiton äänitallenteella.

Suomen nuorten miesten edellinen MM-viestimitali oli pronssi Viron Otepäästä vuodelta 2011. Silloin joukkueessa hiihtivät Sami Lähdemäki, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu ja Perttu Hyvärinen. Tuolloin voittoon hiihtäneessä Norjan joukkueessa oli mukana muun muassa Emil Iversen, ja hopeajoukkue Venäjän riveissä viestiä veivät muun muassa Gleb Retivih ja Sergei Ustjugov.

Kaksi kahden mitalin miestä

Sotkamossa Norja karkasi hyvissä ajoin ja voitti kilpailun 20 sekunnin erolla, mutta Ståhlberg taivutti ankkuriosuudella Venäjän ja Italian viimeiset viestinviejät parilla sekunnilla. Italia oli kolmas ja Venäjä neljäs.

– Hyvä päivä ja hyvä kulku. Huomenna jatketaan, Ståhlberg viittasi sunnuntaina odottavaan 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailuun.

Norrvalla Ski Teamin Ståhlberg saavutti perjantaina hopeaa kymmenen kilometrin kilpailussa vapaalla. Pohti Ski Teamin Moilanen lykki MM-kisojen avauspäivänä tiistaina perinteisen sprintin maailmanmestariksi.

– Oma osuus onnistui hyvin, vaikka avausosuus oli levoton. Laskussa tultiin kovalla vauhdilla ja pelotti, että sauvat katkeavat kun mäessä rytisi, Moilanen kommentoi

Toisen osuuden hiihtäneelle Visa Ski Team Kemin Anttolalle, 18, ja kolmososuuden hiihtäneelle Keuruun Kisailijoiden Helanderille, 19, MM-mitali oli hiihtouran ensimmäinen.

– Niilo toi hyvällä paikalla vaihtoon, ja siitä oli mukava katsella ensimmäisellä kierroksella, Anttola tuumi.

Alle 23-vuotiaista ei suomalaismitalia

Alle 20-vuotiaiden naisten viestinelikko Vilma Ryytty, Siiri Kaijansinkko, Ida Haapala ja Hilla Niemelä sijoittui 4x3,3 kilometrin viestissä viidenneksi. Suomi jäi voittaja Ruotsista puolisentoista minuuttia ja Norjan pronssivauhdista reilun minuutin. Venäjä oli hopealla.

– Ankkuriosuus sujui ihan kohtalaisen hyvin. Sveitsiläinen lähti otettavan matkan päähän, ja lähdin metsästämään. Etäisyys pysyi samana, eikä hiihtoni ihan riittänyt kiinniottamiseen, ankkuri Niemelä ruoti hänen ja neljänneksi tulleen Sveitsin vajaaseen kahteen sekuntiin kutistunutta taistelua.

Alle 23-vuotiaiden sekaviestijoukkue Jasmin Kähärä, Petteri Koivisto, Remi Lindholm ja Emmi Lämsä hiihti seitsemänneksi omassa viestissään. Norja voitti 4x5 kilometrin viestin ennen Venäjää ja Ruotsia. Suomi hävisi voittajille minuutin ja 44 sekuntia.

Sekaviesti oli alle 23-vuotiaiden päätösmatka Vuokatissa. Suomalaiset jäivät ikäluokan kisoissa mitaleitta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut