Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Edellisessä ottelussaan penkitetty Laine sai vaihteeksi päävalmentajan kehut – "Hän ei tehnyt maalia, mutta liikutti kiekkoa hyvin"

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine pelasi runsaat 20 minuuttia ja sai syöttöpisteen, kun hänen uusi NHL-seuransa nousi hurjalla kolmannen erän pelillä 6–5-voittoon Chicago Blackhawksista. Laine syötti joukkueensa 4–4-osuman ennen päätöserän puoliväliä.

Columbus teki kolmannessa erässä neljä maalia ja käänsi ottelun edukseen. Voittomaalin teki Kevin Stenlund puolittaisesta läpiajosta ajassa 58.46. Hän ei välittänyt puolustaja Nikita Zadorovin estelyistä ja laukoi kiekon Kevin Lankisen jalkojen välistä maaliin.

– Aloimme pelata paremmin, kun vastustaja meni 2–0-johtoon. Lähdemme hallista voittajina, kommentoi Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella tyytyväisenä Blue Jacketsin Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Edellisessä ottelussaan Laine istui penkillä valtaosan ottelusta päävalmentaja Tortorellan kurinpidollisella päätöksellä.

– Laine pelasi nyt erittäin hyvin. Hän ei tehnyt maalia, mutta liikutti kiekkoa hyvin. Hän on hyvä syöttäjä, joka avasi paikkoja muille, Tortorella kommentoi.

Laineen kanssa samaan aikaan Columbukseen siirtynyt Jack Roslovic oli yksi joukkueen tehomiehistä kahdella maalillaan.

– En ollut ymmärtänyt, miten hyvä luistelija hän on. Hän pystyy luomaan tilanteita laitahyökkääjilleen Saimme kaksi hyvää pelaajaa, Tortorella tuumasi seurajohtaja Jarmo Kekäläisen tammikuun ostoksista.

Lankinen oli Chicagon maalilla kovassa paineessa, sillä hän torjui maalimättäjäisissä 37 laukausta 43:sta. Vahtikollega Joonas Korpisalo torjui merkittävästi Lankista vähemmän. Hän pysäytti 21 kiekkoa maalia kohti tulleesta 26:sta.

Aho ja Hintz maalinteossa

Sebastian Aho oli näkyvästi esillä, kun Carolina Hurricanes aiheutti Dallas Starsille neljännen peräkkäisen tappion. Aho keräsi tehot 1+1 Carolinan 5–3-voitossa. Aho vei joukkueensa 1–0-johtoon ylivoimalla avauserässä Jordan Staalin oivaltavasta syötöstä.

– Staal on luonut vastaavia tilanteita vuosien ajan. Nyt me vain pystymme hyödyntämään ne, kommentoi Hurricanesin valmentaja Rod Brind'Amour NHL:lle .

Dallasin riveissä Roope Hintz teki joukkueensa tasoitusmaalin 2–2:een. Hän osui jo 13 sekuntia sitä ennenkin, mutta maalitilanne hylättiin paitsiona Brind'Amourin haastettua tuomion.

Puljujärvi koronalistalla

Edmonton Oilersin ja Montreal Canadiensin ottelu viivästyi tunnilla koronatestausten takia. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi ottelusta sivuun NHL:n koronavirusprotokollan takia. Myös Oilersin maalivahti Mikko Koskinen oli sivussa, mutta päävalmentaja Dave Tippett ei halunnut kommentoida poissaolon syytä Twitterissä julkaistussa haastattelussa.

Koronavirukseen liittyvät poissaolot voivat johtua monesta syystä. Niitä voivat olla esimerkiksi positiivinen koronatesti tai lähikontakti taudin saaneen kanssa.

Oilers voitti 3–0, kun loukkaantumisen jäljiltä palannut Mike Smith piti maalillaan nollan 38 torjunnalla. Nollapeli oli hänen uransa 40:s.