Kuuntele Hockey Time -podcastin tuorein jakso tästä: Ystävänpäivänä 50 vuotta täyttävä Marko Jantunen juhlistaa merkkipäiväänsä kuntoillen: "Ei ole itsestäänselvyys, että olen tänään tässä podcastissa puhumassa"

Helmikuun toisen kiekkopodin erikoispitkässä haastattelussa kuullaan lahtelaisen hyökkääjälegendan Marko Jantusen ajatuksia puolen vuosisadan mittaisesta maallisesta vaelluksesta niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Lahtelainen jääkiekkolegenda Marko Jantunen tekee nykyisin ennaltaehkäisevää päihdetyötä. Pelicans-paidassa Liiga-uransa keväällä 2010 lopettanut "Jarna" täyttää sunnuntaina 50 vuotta. Tuija Pauhu

ESS

Täytekakku on pöydällä, ilmapallot puhallettu ja serpentiinit levitetty. Hokipodin tämänviikkoinen jakso pyhitetään sunnuntaina 14. helmikuuta 50 vuotta täyttävälle Marko Jantuselle.

Hockey Time -podcast – Marko Jantunen -special:

– Rappiovuosien jälkeen elämän jatkoajalle edennyt Marko Jantunen nauttii arkisista askareistaan. Avominne-päihdeklinikan asiakkuuspäällikkönä työskentelevä "Jarna" on iloinen, että on ylipäätään hengissä. Lapsuudessa liekkiin roihahtanut palava rakkaus jääkiekkoa kohtaan ei ole hiipunut . Elämänsä tärkeimmän maalin sulavasanainen päihdetyöntekijä on viimeistellyt vasta peliuransa jälkeen. Viisikymppisiään hän aikoo juhlistaa nautinnollisella liikuntasuorituksella joko suksien tai kuntopyörän päällä (00:11).

– Yli 20 vuotta kestäneeltä kiekkoammattilaisuraltaan Jantunen kaipaa erityisesti kotiyleisön edessä pelaamista. Penkkiurheilu-ura on jatkunut Liigan ja NHL:n parissa. Erityisellä mielenkiinnolla hän seuraa poikansa Jonne Jantusen otteita TuTon Mestis-joukkueessa (13:32).

– Ennaltaehkäisevää päihdetyötä tekevän Jantusen mukaan päihteillä ei ole mitään annettavaa huippu-urheilulle. Aikuisten normaali ja hallittu alkoholinkäyttö on asia erikseen. Entinen narkomaani toimii nykyisin tukihenkilönä apua tarvitseville: "Minuun voi ottaa aina yhteyttä, matalan kynnyksen apua on tarjolla." (19:55)

– Jantunen on seurannut ilolla Pelicansin kuluvan kauden urheilullista menestystä. Useissa Suomen ja Ruotsin huippuseuroissa tuloksentekovastuuta kantanut hyökkääjä jakaa vuolaita kehuja Ryan Laschin suuntaan: "Ryan kantoi vastuuta ja otti paineita pois muilta pelaajilta". Muun muassa Vladimir Jursinovin, Bengt-Åke Gustafssonin, Hannu Jortikan ja Hannu Aravirran valmennuksessa urallaan pelanneen Jantusen mukaan johtamistavat ovat muuttuneet, mutta pelaajista välittäminen oli läsnä myös edellä mainittujen menestysluotsien aikana. Jursinovin, Saku Koivun ja Jere Lehtisen kanssa vietetty TPS-kausi antoi jykevän pohjan tuleville huippuvuosille (30:02).

– "Totta hemmetissä mua pelottaa", ajattelee Jantunen talouskurimuksessa painivan Pelicansin tulevaisuudesta. Viimeistä kauttaan Pekka Virran komennossa pelaavan Lukon meno näyttää Jantusen silmään vakuuttavalta. Lahtelaisseuralle hän povaa suoraa pudotuspelipaikkaa, vaikka uskookin HIFK:n, Tapparan ja Kärppien parantavan asemiaan sarjataulukossa (43:43).

Uusin jakso on kuunneltavissa Spotify-suoratoistopalvelussa tai oheisella mediasoittimella:

Kommentit ja Jarnalle suunnatut synttärionnittelut voit kirjoittaa tämän jutun alle tai Twitterissä tilille nimeltä Hockey Time Lahti (@HokiPodi) ja aihetunnisteella #hokipodi.

Pelicans-pakit puntarissa – Veeti Vainio on jättänyt kiukuttelun taakseen: "Pääkopassa olivat isoimmat ongelmat"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut