Pelicans loikkasi reilusti plussalle - tulos kaikkien aikojen paras

Pelicansin talous on kohentunut viime vuosina huomattavasti. Arkistokuva. Mirja Hussain

Lauri Ilola

Jääkiekkoseura Lahden Pelicans teki reilusti voitollisen tuloksen päättyneellä tilikaudella. Pelicans vahvisti yhtiökokouksessaan noin 257 500 euroa voitollisen tuloksen. Tulos on seuran historian paras.

Pelicansin liikevaihto kohosi yli 8,2 miljoonan. Kasvua vuoden takaiseen on noin miljoona euroa. Seuran mukaan parantuneen liikevaihdon taustalla ovat onnistunut myyntityö, kehittyvä palveluliiketoiminta ja viime kevään puolivälieräsarja HIFK:ta vastaan.

– Kumppaneiden osuus tuotoista on merkittävä. Meillä on iso määrä sitoutuneita kumppaneita, mikä varmistaa sen ettemme ole organisaationa niin haavoittuvia kuin, jos olisimme yhden yksittäisen kumppanin varassa, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu valaisi.

– Organisaatio on tehnyt hyvin töitä ja nyt se työ on alkanut kantaa hedelmää. Siitä olen ylpeä kaikkien puolesta, Kolu kehui.

Vuotta aiemmin Pelicans pinnisti juuri ja juuri plussalle. Kaksi vuotta sitten Pelicans julkaisi 133 000 euroa tappiollisen tuloksen.

Seuran tilinpäätöksessä ilmoitettu konserniyhtiön liiketulos muodostuu emoyhtiö Lahden Pelicansin Oy:n sekä siihen liittyvän ravintolaliiketoiminnan tuloksista.

Etelä-Suomen Sanomia julkaiseva Mediatalo ESA omistaa Pelicansin osakkeista noin kolme prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.