Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Bostonin Tuukka Raskille sattui erikoinen kömmähdys NHL:ssä – Toronto jatkoi voittokulkuaan ja Auston Matthews pisteputkeaan

Toronto Maple Leafs nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa jääkiekon NHL:ssä, kun se kukisti vieraissa Montreal Canadiensin 4–2.

Toronton alkukausi on ollut vahva, sillä joukkue johtaa divisioonaansa kerättyään 14 pelistään 23 pistettä. Toronto on napsinut enemmän pisteitä kuin yksikään toinen joukkue tämän kauden NHL:ssä.

Toronton Auston Matthews jatkoi 11 ottelun pisteputkeaan keräämällä yhden syöttöpisteen. Hänen kahdeksan peräkkäiseen otteluun venynyt maalisarjansa meni kuitenkin poikki. Matthews johtaa NHL:n maalipörssiä. Hän on kerännyt 13 ottelussaan tehopisteet 11+5.

Montrealin Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät pisteittä. Armialle ottelu oli ensimmäinen tammikuussa tulleen aivotärähdyksen jälkeen. Mikko Lehtonen ei ollut Toronton kokoonpanossa.

– Tappio on pettymys, sillä emme olleet mielestäni niin huonoja, Armia tiivisti NHL:n kotisivuilla .

Rask luuli joukkueensa olevan tappiolla

Boston Bruins väänsi vieraissa 3–2-jatkoaikavoiton New York Rangersista.

Bostonin sankariksi nousi Brad Marchand, joka päätti läpiajonsa maaliin, kun jatkoaikaa oli takana 36 sekuntia. Tuukka Rask keräsi Bostonin maalilla 33 torjuntaa.

Kolmannen erän lopussa nähtiin erikoinen tapahtuma, kun Rask suuntasi kohti vaihtopenkkiä, jotta joukkue olisi saanut ylimääräisen kenttäpelaajan jäälle. Hänet viittilöitiin nopeasti takaisin maalilleen, sillä tilanne oli 2–2.

– Luulin, että olimme tappiolla 1–2. Olen varma, että ihmiset olivat aluksi ihmeissään, mutta toivottavasti he saivat tuosta hyvät naurut. Minä ainakin sain, Rask sanoi ottelun jälkeen .

Suomalaismaalivahti sanoi ihmetelleensä, miksei päävalmentaja Bruce Cassidy ota ylimääräistä kenttäpelaajaa jäälle. Totuus paljastui vasta myöhemmin, kun Rask palasi maalilleen kuultuaan tilanteen olevan tasan.

– Odotin Cassidyn ottavan minut jäältä. Olin, että miksi ihmeessä hän ei tee niin. Peliä on puolitoista minuuttia jäljellä. Sitten päätin tulla jäältä, kun meillä oli kiekko, Rask kertasi erikoista tapahtumasarjaa.